“Rudnici Gipsa” radili na infrastrukturi Općine Gornji Vakuf – Uskoplje

0
28

USKOPLJE_RADOVIGornji Vakuf – Početkom maja/svibnja 2014. godine dovršeno saniranje udarnih rupa na gradskim ulicama i lokalnim putevima sa asfaltnim zastorom kolnika na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje u 2014. godini ukupne vrijednosti 24.800,00 KM. Investitor općina Gornji Vakuf-Uskoplje, izvođač D.D. „Rudnici Gipsa“ Donji Vakuf.

Ova kompanije je radila projekt asfaltiranja parkirališta kod nove zgrade općine Gornji Vakuf-Uskoplje površine 1.158,55 m2 koji je također završen. Investitor ovog projekta je općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Ukupna vrijednost sa svim radovima iznosila je oko 66.000,00 KM, istaknuto je na stranici Općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Općina je također radila na sanaciji klizišta na lokalnom putu za naselje Bojska, dužine 25,0 m, visine 11,0 m. Investitor projekta općina, a izvođač JKP „Radovina“ doo Gornji Vakuf-Uskoplje. Vrijednost izvršenih radova je oko 16.450,59 KM.

Ova kompanija je radila i sanaciju škarpe uz lokalni put za naselje Pidriš-L=650,0 m.Ukupna vrijednost iznosi oko 8.860,00 KM, te sanaciju  pješačke staze, zaštitne grede i ograde na mostu na rijeci Vrbas na lokalnom putu Gornji Vakuf-Uskoplje-Vrse-Ždrimci dužine L=23,0 m. Investitor općina Gornji Vakuf-Uskoplje, a ukupna vrijednost sa svim radovima iznoslila je oko 3.200,00 KM.

Tako je istaknoto na sajtu Općine kompanija Radovina je na mostu rijeke Voljušnice na lokalnom putu Podgrađe-Voljice sanirala i oštećene ograde (kod osnovne škole na Trnovači)-L=8,10 m. Iznos investicije, ukupno sa svim radovima iznosio je oko 1.832,33 KM.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime