Rezultati Trećeg nagradnog takmičenja iz Sire Muhammeda a.s. za srednjoškolce

0
4

Sarajevo – U subotu 09. aprila 2016. godine održano je Trećeg nagradnog takmičenja iz Sire Muhammeda a.s. za srednjoškolce čiji organizator je bila Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnje takmičenje realizirano je na osnovu djela „Muhammed, a.s., poslanik čovječanstvu“ autora mr. Mirze Mešića.

Na takmičenje se prijavilo 3738 učenika koji su kupili knjigu. Na testiranje je 9.4.2016. godine izašlo nešto manje od 2000 učenika na 26 lokacija gdje se istovremenim testiranjem identičnim testovima realiziralo takmičenje.

Nagrade za najuspješnije takmičare su deset stipendija u vrijednosti od 1.000 KM te sedmodnevna ekskurzija u Istambul za 40 najuspješnijih takmičara i njihove vjeroučitelje.

Svečanost potpisivanja ugovora za stipendije i dodjele diploma i priznanja za najuspješnije učenike će se održati 25.4.2016. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci sa početkom u 10:30h.

U prilogu donosimo rezultata ovog takmičenja:

Stipendije su osvojili sljedeći učenici:

12 04 2016 03 takmicenje sira t1

Napomena: Stipendije osvaja 10 učenika koji pokažu najbolje rezultate na takmičenju, bez obzira na mjesto gdje se takmiče.

Nagradno putovanje su osvojili sljedeći učenici:

12 04 2016 03 takmicenje sira t2

Napomena: Svaki od navedenih učenika je imao najveći broj bodova na jednoj od 26 lokacija na kojima se realiziralo takmičenje. Ukoliko neko od učenika i vjeroučitelja ne želi ići na ekskurziju dužan je obavijestiti Upravu za obrazovanje i nauku do petka 15.04. 2016. godine.

(islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime