„RENI INŽINJERING BH“ do kraja ove godine u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi

0
24

reniBosanska Krupa – Danas je potpisan kupoprodajni ugovor između Općine Bosanska Krupa i firme „RENI INŽINJERING BH“. To praktično znači da će pomenuta firma, koja se inače bavi industrijskim inžinjeringom, od oktobra ove godine raditi u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi. Naravno, ovo znači i nova radna mjesta, što je zapravo i glavni cilj poslovne zone pokrenute prije otprilike tri godine.

Potpisivanju kupoprodajnog ugovora prethodilo je usvajanje Prijedloga Rješenja o dodjeli neizgrađenog građevinskog zemljišta radi gradnje od strane bosanskokrupskih vijećnika prošle godine. To je bila garancija za dolazak još jedne firme, četrnaeste po redu, u Poslovnu zonu „Pilana“. Ugovor danas potpisan uslov je bio za početak gradnje objekta koji će sa pokretanjem pogovna vjerovatno već u oktobru ove godine početi s radom.

Dolazak još jedne firme u Bosansku Krupu znači i novo zapošljavanje građana. To je zapravo ono čemu Općina Bosanska Krupa kroz razvoj „Pilane“ teži sve vrijeme. U prilog tome govore i podaci da su u protekle dvije godine ulaganja privatnog sektora u poslovne i proizvodne objekte iznosila oko 25.000.000 KM, te da je izgrađeno preko 20.000 m² poslovnih i proizvodnih objekata. Izgradnja novih kapaciteta je rezultirala konstantnim iskazivanjem interesa privrednika za dodjelu i kupovinu preostalog građevinskog zemljišta. O tome svjedoči upravo i dolazak firme “RENI INŽINJERING BH”.

Radi se o firmi koja se bavi industrijskim inžinjeringom, izrađuje opremu i sisteme, prije svega za prehrambenu, farmaceutsku i hemijsku industriju. Pokriva cjelovito područje izrade određenog proizvodnog sistema od faze projektiranja do izvođenja i probnog puštanja u rad. Svi sistemi se izvode uz visok stepen automatizacije prema najsavremenijim kriterijima praćenja i dokumentiranja procesa.

Otvaranjem pomenute firme smanjit će se broj nezaposlenih u Bosanskoj Krupi, a u nekom budućem razdoblju očekuje se otvaranje dodatnog broja novih radnih mjesta u firmama koje počinju gradnju ili završavaju objekte i u rad puštaju svoje pogone.

(cazin.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime