Rekonstrukcija i izgradnja javne rasvjete u Općini Gračanica

0
1

Gračanica – U kabinetu općinskog načelnika Općine Gračanica, Nusreta Helića, 18.02.2016 godine, održan je još sastanak na temu „Rekonstrukcija i izgradnja javne rasvjetu u centru grada“.

Sastanku su pored načelnika prisustvovali: Aida Hodžić, šef službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko pravne poslove, Sead Gazibegović direktor Elektroposlovnice Gračanica, predstavnik firme „Klaus Lehmann“, predsjednik MZ Gračanica i stručna lica iz Općine.

Na sastanku je prezentovan glavni projekat rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete u ulici Alije Izetbegovića, centralnom gradskom parku, parku ispred zgrade Općine Gračanica zgrada Općine Gračanica i objekat stare medrese.

Posebno je tretirano osvjetljenje Spomen obilježja u gradskom parku, Spomen-obilježja poginulim borcima, šehidima i civilnim žrtvama rata, mederese, sahat kule i zgrade Općine.

Nakon određenih sugestija koje će biti dostavljene projektantu očekuje se konačna verzija projekta do kraja februara.

Općinski načelnik je istakao da je ovaj projekt veoma značajan za građane Općine Gračanica te da će se ovom investicijom u konačnici dobiti jedna od najmodernijih i ekološki najprihvatljivijih javnih rasvjeta.

Zaključeno je da će se odmah po izradi projekta a najkasnije u mjesecu martu raspisati javni poziv za realizaciju preve faze projekta-javna rasvjeta u centru grada i gradskom parku.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime