Reisu-l-ulema primio švicarskog ambasadora

0
9

04 02 2016 02 reis ambasador svicarske i

Sarajevo – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio u posjetu ambasadora Švicarske konfederacije u Bosni i Hercegovini nj.e. g. Heinrich Maurera.

Na današnjem sastanku ambasador Maurer je izrazio visoko razumijevanje za demokratske principe u radu i djelovanju Islamske zajednice, posebno u ovim osjetljivim vremenima kako za ovaj region i Evropi tako i za cijeli svijet, te posebno istaknuo da njeni postupci mogu biti primjer drugim zemljama koje se susreću sa sličnim problemima. On je također Reisu-l-ulemu upoznao sa demografskom strukturom Švicarske te naglasio da oko 5% ukupne švicarske populacije čine upravo muslimani.

Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio Švicarskoj na svemu što je učinila i čini za Bošnjake, posebno one koji rade i djeluju u ovoj zemlji, kao i na činjenici da je u vrijeme agresije na našu domovinu ova alpska zemlja udomila na desetine hiljada Bosanaca i Hercegovaca. Reisu-I-ulema je ovom prilikom istakao da Islamska zajednica u BiH stavlja poseban akcenat na konvenciju o ljudskim pravima kao i na slobodu mišljenja u svim segmentima rada i života ljudi. „Otvoreno društvo i transparentan rad je način kako možemo postići više vrijednosti u sredini u kojoj živimo“, naglasio je reisu-l-ulema Kavazović.

Reisu-l-ulema je također upoznao ambasadora Švicarske o planiranoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka u Švicarskoj u maju mjesecu, a ambasador Maurer je izrazio spremnost da da svoj doprinos u planiranju i realizaciji ove značajne posjete.

(islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime