Regionalni Merhamet Unsko-sanskog kantona

0
18

UO_Regionalni_Merhamet_USKBihać, Cazin, Bosanska Krupa, Bužim, Velika Kladuša, Bosanski Petrovac – Povodom izborne Skupštine Regionalnog Merhameta Unsko-sanskog kantona, koja je danas u popodnevnim satima održana u sali Kulturnog centra Bihać, za predsjednicu Regionalnog Merhameta izabrana je Šahzija Đulkić, čiji mandat će biti u trajanju od 4 godine.

Što se tiče upravnog Odbora ove organizacije, prema Statutu Merhameta, predsjednici općinskih organizacija su automatski i članovi upravnog Odbora. Ovim činom su u jednu i jedinstvenu organizaciju, okupljene sve općinske organizacije ove humanitarne organizacije sa sjedištem u 9 gradova regije: Bihać, Cazin, Bosanska Krupa, Bužim, Velika Kladuša, Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most i Bosanska Dubica. Glavna tema sastanka bio je problem koji ova organizacija, registrirana na državnom nivou, ima sa Merhametom Sarajevo, koji je prema riječima Fikreta Draganovića, predsjednik UMDD Merhameta Bihać i predsjednika Skupštine Merhameta BiH, nanio veliku štetu radu i djelovanju Merhameta predstavljanjem u javnosti kao krovne organizacija u BiH. Prema riječima Safeta Pilića, predsjednika Saveza dobrotvornih društava Merhamet BiH, ovaj čin ujedinjavanja na području Krajine i regiona, predstavalja jednu novu stranicu u radu i budućem djelovanju ove humanitarne organizacije, što mnogim njenim uposlenicima daje dodatnu snagu i energiju da još većim elanom i tempom nastave djelovanje u cilju pomaganja bh društva koje se našlo u teškoj ekonomskoj situaciji.

„Mi smo danas usaglasili tri cilja u pravcu kojih ćemo djelovati u budućnosti i koje ćemo nastojati u što kraćem roku da ostvarimo. Ono što je najprije potrebno Merhametu, jeste da dodatno ubrzamo njegov rad i djelovanje sa novim snagama. Druga stvar koju smo sebi stavili u zadatak je da obnovimo odnose sa dijasporom i pokrenemo neke nove projekte, koji bi i nama i njima garantovali da će materijalna sredstva biti utrošena u prave projekte i na kraju ono što smo stavili kao prioritet jeste jačanje rada javnih kuhinja i osnivanje novih” istakao je predsjednik Pilić.

Predsjednica Odbora Regionalnog Merhameta USK je osoba sa velikim iskustvom u radu u socijalnom i humanitarnom sektoru, što govore brojna priznanja, certifikati i nagrade koje je gospođa Šahzija Đulkić dobila u proteklih 20-a godina. Ona nije krila zadovoljstvo ukazanim joj povjerenjem da vodi ovu organizaciju u nove projekte, te je izrazila želju za suradnjom sa svim srodnim i sličnim organizacijama na području Kantona, jer želi biti otvorena i susretljiva osoba, a sve u cilju pomoći i otklonjanja teškoća od socijalno ugroženih građana Unsko-sanskog kantona.

„Meni je čast što su me kolege iz Upravnog odbora izabrale za predsjednicu Regionalnog Merhameta USK i nastojaću da svoj posao obavljam savijesno i odgovorno. Već u planu imam realizaciju određenih aktivnosti u cilju pomoći naših građana, a radi se o kontaktima koje sam u zadnjih nekoliko dana uspostavila sa nekim organizacijama van Bosne i Hercegovine i naravno, nastojaćemo da uvežemo i one djelove regiona na kojima djeluje Merhamet u jednu jedinstevnu organizaciju, a što je i savremeni evropski trend koji ide u pravcu ukrupnjavanja” kazala je Đulkić.

(saff.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime