Regionalna deponija Mošćanica: Očekuje se potpisivanje ugovora sa Općinom Novi Travnik

0
2
velikamoscanicaZenica, Travnik, Busovača, Visoko, Žepče, Vitez – Općina Zavidovići pristupila je konceptu regionalnog zbrinjavanja otpada na sanitarnoj deponiji Mošćanica u Zenici, a u skorije vrijeme očekuje se da će i prvi kamioni JKP Radnik Zavidovići početi dopremati otpad na ovu deponiju. Očekuje se da će sa ovom deponijom ugovor potpisati i općine Novi Travnik i Kakanj.

Na Regionalnoj deponiji Mošćanica otpad se odlaže sa područja šest općina koje pripadaju regiji za upravljanje čvrstim otpadom – Zenica. To su općine Zenica, Travnik, Busovača, Visoko, Žepče i Vitez.

– Očekujemo da će tokom ove godine konceptu regionalnog zbrinjavanja otpada pristupiti i Općina Novi Travnik, koja je potpisala sporazum o pristupanju projektu upravljanja čvrstim otpadom i korištenju RDM-a, ali još nije potpisala posebni ugovor o korištenju usluga RD Mošćanica, kako bi mogla početi dopremati otpad sa svoga područja na deponiju. Također, očekujemo da će i Općina Kakanj uskoro potpisati ugovor o korištenju usluga RD Mošćanica i početi dopremati svoj otpad, saopćili su iz Regionalne deponije Mošćanica.

Zaključivanjem ugovora sa općinama Novi Travnik i Kakanj u potpunosti bi zaživio koncept u cijeloj regiji, koji je zacrtan ciljevima Strategije zaštite okoliša Federacije BiH i definiran načelima federalnog Zakona o upravljanju otpadom.

(drukciji.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime