Razgovor direktora Čolića i Bilala Derviševića: Razjasniti nejasnoće oko hapšenja

0
4

Sarajevo – Direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razim ef. Čolić danas je primio nosioca priznanja zlatnog ljiljana Bilala Dervišića, aktivnog član jedne od nevladinih organizacija koja je dio Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija sa kojom Islamska zajednica ima saradnju.

Gospodin Dervišić je obavijestio direktora Čolića o hapšenju u nedavno provedenoj akciji FUP-a „REZ“ u kojoj je bio priveden pa pušten te istakao da je on uvijek, kao što će i u budućnosti, brinuti i štiti interese Islamske zajednice i domovine BiH kako je to pokazao i u toku rata. Direktor Čolić i zlatni ljiljan Bilal Dervišić izrazili su nadu da će se nejasnoće oko hapšenja uskoro razjasniti. Oni sa također dodali da je od izuzetne važnosti očuvanje jake Islamske zajednice i zaštita interesa domovine BiH, kao i dostojanstva naših ljudi, istaknuvši pritom da je svaki pojedinac pred zakonom odgovoran za svoje postupke. Direktor Čolić je i ovom prilikom naglasio da će Islamska zajednica dati podršku svim muslimanima koji je priznaju kao krovnu instituciju muslimana i prihvataju njen Ustav i druge propise, a pri tome nisu prekršili zakon države.

Platforma o saradnji Islamske zajednice i BNVO

Tokom današnjeg susreta diretkro Čolić se također osvrnuo i na platformu o saradnji između Islamske zajednice i nevladinih organizacija islamskog određenja, koju je usvojio Rijaset, a na temelju koje se otvara polje za saradnju sa svim organizacijama civilnog društva koje rade za dobrobit svih građana i napredak ove zemlje. „Postojeća Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija važan je faktor na polju bolje i produktivnije saradnje između njih i Islamske zajednice kao i svih drugih organizacija civilnog društva koje imaju za cilj jačanje bh. društva u cjelini“, kazao direktor Čolić ističući važnost koordinacije i saradnje između Islamske zajednice i nevladinih organizacija islamskog određenja.

(preporod.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime