Ratnim vojnim invalidima u Federaciji BiH dodijeljeni novi automobili

0
24
Ključevi automobila su uručeni stopostotnim invalidima prve kategorije i prilagođeni su njihovim potrebama, a predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Mujo Aganović je pozdravio kontinuitet u dodjeli.

“Automobili koji se dodjeljuju ovoj kategoriji su krvlju stečeni, oni nisu luksuz. Ovo je minimum što država može i treba dati ovoj kategoriji”, rekao je Aganović.

Vlada Federacije BiH je nabavila 50 automobila u 2020. godini namijenjenih za ratne vojne invalide, a danas je uručeno 28 ključeva automobila. Ovih 50 automobila je koštalo skoro 1.500.000KM, a cijena jednog ovako prilagođenog automobila je 29.950 KM.

Današnje uručivanje ključeva prilagođenih automobila je nastavak aktivnosti Vlade FBiH i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida, a direktor firme Porshe BH d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić je izrazio žal što s njima danas nije bio i ministar Salko Bukvarević koji je ljetos preminuo usljed zaraze koronavirusom.

“Siguran sam da ćete biti zadovoljni vozilima koja ćete danas dobiti na korištenje, no želim izraziti žaljenje što s nama nije ministar Bukvarević koji je ovoj ideji dao veliki doprinos”, rekao je Olovčić.

Fadil Novalić je na kraju poručio da će Vlada FBiH uvijek biti uz one koji su se borili da sačuvaju ovu državu i da ničim ne mogu dovoljno da im zahvale.

“Kao Vlada FBiH smo bili kategorični i prilikom izrade ovogodišnjeg rebalansa budžeta da ne diramo u već određenu visinu iznosa namijenjenu za nakande i prava boračke kategorije, čak smo ih i povećali u septembru ove godine”, rekao je on.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime