Raspisan javni poziv za podršku firmi kroz projekt COBEAR

0
8

sastanak (1)Tešanj, Žepče, Teslić – U sklopu projekta COBEAR –Konkurentnost područja poslovne izvrsnosti objavljen je javni poziv firmama da dostave svoje prijave za ostvarivanje podrške kroz realizaciju ovog projekta. Cilјevi ovog  javnog poziva su direktna asistencija na unapređenju kapaciteta, internacionalizacija i uspostavlјanje kontakata sa stranim partnerima za trideset izvozno orjentisanih firmi iz četiri cilјana sektora u BEAR području (metalni, drvni, tekstilno-kožarski, i proizvodnja hrane/pića).

Očekivani rezultati javnog poziva su pobolјšano poslovanje kompanija na način povećane/pobolјšane konkurentnosti pri izvozu, unaprijeđenje produktivnost kao i stjecanje novih znanja.

Aktivnosti direktne podrške firmama izvoznicama iz BEAR područje zasnivaju se, navodi se u pozivu, na Izradi analize stanja i potreba izvozno orijentisanih firmi i razvijanje akcionih planova i preporuka; izradi publikacije “Knjiga izvoza sa specifičnim zahtjevima korisnika”, organizacija i realizacija seminara za jačanje upravlјačkih kapaciteta firmi izvoznica; sprovođenje procesa izrade prototipa za odabrane firme BEAR područja; kao i provođenje procesa brendiranja proizvoda za odabrane firme BEAR područja.

Također priprema firmi za certifikaciju (međunarodna kvaliteta standarda), izrada biznis planova i marketing planova za odabrane firme izvoznice, Izrada web portala za promociju izvoznika i investicionog potencijala BEAR područja, izrada promotivnog multimedijalnog, dvojezičnog kataloga firmi iz BEAR područja, te organizacija trgovinske misije stranih firmi u BEAR područja.

Program zajednički implementiraju “TRA” d.o.o-Agencija za razvoj opštine Tešanj, Udruženje/Udruga privrednika „Biznis centar” Jelah Tešanj, RAŽ-Razvojna agencija Žepče i Opština Teslić( u dalјem tekstu: implementatori projekta COBEAR).

Ukupna vrijednost projekta je 526.575,65 EURA, od čega je Europska Unija obezbjedila 439.547,95 eura.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime