Rasim Kantarević predsjednik Općinskog ogranka Laburističke stranke

0
0

rasimVelika Kladuša – Održana je izvještajno – izborna Skupština Općinskog ogranka Laburističke stranke BiH Velika Kladuša. Podnesen je izvještaj delegatima o dosadašnjim aktivnostima stranke nakon osnivanja, te je obavljen izbor organa Općinskog ogranka. Na samom početku sjednice, nakon intoniranja državne himne, izvršen je izbor radnog predsjedništva i radnih tijela odnosno verifikacione i izborne komisije, nakon čega se pristupilo razmatranju i usvajanju predloženih tačaka dnevnog reda.

Od dva predložena kandidata za predsjednika Općinskog ogranka Laburističke stranke Velika Kladuša većinom glasova je odabran Rasim Kantarević. Predsjednikom Skupštine imenovan je Fikret Bašić, dok je za njegovog zamjenika izabran Enver Munjaković.

Na ovoj sjednici predsjednica Laburističke stranke BiH Elvira Abdić – Jelenović prezentovala je Informaciju o radu povjereništva stranke u periodu od osnivanja do danas. Prijedlog Odluke o unutrašnjoj organizaciji Općinskog odbora i Prijedlog Poslovnika o radu Skupštine također su bili na dnevnom redu dobili su jednoglasnu podršku prisutnih delegata.

Među ostalim pitanjima na sjednici se govorilo i o problemu koji je nastao u vezi sa izgradnjom hair česme u Vrnograču. Naglašeno je da članovi i rukovodstvo Laburističke stranke BiH podržavaju Savjet MZ Vrnograč i njihove stavove, koji se ogledaju u tome da građani Vrnograča nisu za predloženo idejno riješenje, već da su za promjenu lokacije i drugog znaka na spomen obilježju.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime