Ramazanska poruka i čestitka Medžlisa IZ Kalesija

0
40

sm-1434561747-DSC00391 (1)Kalesija – Ramazan može doći u svaku muslimansku kuću samo ako to musliman hoće i želi. On dolazi u naše kuće da nam duše postom liječi, da naše uspavane duše i srca  sehurima razbuđuje, da nam iftarima duše pomiluje, da nam džuma-namazima, svim propisanim dnevnim i noćnim namazima i teravih – namazom naše duše duhovno okrijepi, da nam dajući zekat i sadekatul-fitr naše duše smekša i opere ih od svake ljudske mržnje i pokvarenosti

Bismil-lahir-rahmanir-rahim!
Braćo i sestre u dini islamu!
U četvrtak, 18. juna 2015. je  mubarek ramazan, u četvrtak je zagrljaj sa gostom-ljekarom naših srca i naših duša.Neka vam je hajirli još jedna ramazanska terapija u 1436. hidžretskoj godini!
Ima među nama svijeta koji traži lijeka za svoje raznorazne bolesti. Neki naš svijet, da bi se izliječio od raznih stresova zarađenih mržnjom i ljubomorom, silne novce rasipa za liječenje kod onih koji o liječenju ljudskih duša vrlo malo znaju. A ramazan je pouzdani besplatni  ljekar koji nam dolazi i mi ga trebamo primiti u naše kuće i među našu kućnu čeljad. U prilici smo da sami sebi damo novu šansu. Ramazan može doći u svaku muslimansku kuću samo ako to musliman hoće i želi. On dolazi u naše kuće da nam duše postom liječi, da naše uspavane duše i srca  sehurima razbuđuje, da nam iftarima duše pomiluje, da nam džuma-namazima, svim propisanim dnevnim i noćnim namazima i teravih – namazom naše duše duhovno okrijepi, da nam dajući zekat i sadekatul-fitr naše duše smekša i opere ih od svake ljudske mržnje i pokvarenosti.
Dok budete postili i druge ibadete vršili, pokušajte voditi brigu o sebi i nemojte dozvoliti sebi da budete duhovno zapušteni i  nemojte zaboraviti slabe i nemoćne oko sebe i stalno nastojte pružati im vašu ljubav i vašu pažnju! Ako ste bogatiji sloj Kalesijaca, nemojte nikada biti oholi, a pogotovo u toku šehri – ramazana. Medžlis Islamske zajednice Kalesija moli Svemogućeg Allaha da vam vaši ramazanski ibadeti budu sa prisutnim srcem u namazima vašim, i moli Ga da ti vaši ibadeti ojačaju u vama volju za istinom i međumuslimanskim povjerenjem.
Molićemo Allaha Sveznajućeg u ovim pristiglim danima šehri-ramazana da nas pouči izoštrenoj srčanoj dijoptriji  kako bi najbolje  vidjeli ramazansko dobro koje je ispred nas. Najveće dobro ramazana je da kvalitetno ibadetimo, da lijepe riječi jedni drugima upućujemo, da put  nađemo do srca muslimana i muslimanki, da nam kur anski ajeti budu jasni išareti, svjetleći znakovi koji pokazuju  kako koračati  siratul – mustekimom u ovom mubarek mjesecu 1436. hidžretske godine.
Sa čvrstim uvjerenjem da će nam mjesec ramazan donijeti Allahovu milost i  magfiret, Medžlis Islamske zajednice Kalesija svim muslimanima i muslimankama u našim džematima, svim Kalesijcima u domovini  Bosni i Hercegovini, kao i muslimanskobošnjačkim Kalesijcima u dijaspori želi  sretne i berićetne mubarek dane šehri- ramazana u hidžretskoj 1436. godini.

 

 

(mizkalesija.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime