Rama: Lokalni portali formirali krovnu organizaciju – Vijeće Internet portala u BiH

0
24

Čapljina – Ideja koja je dugo tinjala i spominjala se među vlasnicima lokalnih portala u BiH jučer je u Rami realizirana.

Naime, u ugodnom ambijentu konobe “Gaj” u općini Prozor-Rama, predstavnici lokalnih portala rama-prozor.info, artinfo.ba, caportal.net, stolac.co, brotnjo.info i ljportal.com održali su osnivačku skupštinu i osnovali Vijeće Internet portala u BiH.

Za predsjednika je izabran Zdravko Jakiša iz Čapljine, a za tajnika Damir Mišura iz Rame.

Ideja je zaživjela početkom ove godine, a njena realizacija započela je sastankom u Kiseljaku u kolovozu, da bi cijela priča doživjela realizaciju osnivačkom skupštinom u Rami.

Portali okupljeni u Vijeće Internet portala prema Google Analytiscu zajedno imaju oko pola milijuna jedinstvenih posjeta mjesečno, što samo po sebi govori o snazi ove organizacije.

Vijeće internet portala (skraćeno VIP) radit će na promociji lokalnih portala i događaja, potencirati razmjenu tekstualnih, audio, foto i video sadržaja između članova Vijeća, te se boriti za zaštitu autorskih prava, koja se u Bosni i Hercegovini brutalno narušavaju, a poseban naglasak rada Vijeća bit će stavljen na afirmaciju mladih novinara i novinarstva kao profesije u Bosni i Hercegovini.

”Zahvaljujemo se našem domaćinu portalu Rama-Prozor.info na gostoprimstvu i ugodnom druženju u Rami i Konobi ”Gaj”, i ponosni smo na činjenicu da je ova priča krenula upravo iz Rame, jer je portal Rama-Prozor.info jedan od najstarijih lokalnih portala u Bosni i Hercegovini”, zaključili su utemeljitelji Vijeća Internet portala u BiH.

Za suradnju pa i potencijalno članstvo Vijeće će biti otvoreno i za druge portale.

(blade.rama-prozor.info)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime