Radončić: ‘Neko je slagao Amerikancima da sam ja radikalni islamista’

0
6

Fahrudin Radoncic15Banja Luka – Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH gostovao je sinoć na TV BN, u emisiji „ Puls”. U toku emisije Radončić je govorio o mnogim stvarima.

Nazanimljiviji dio emisije bio je kada je novinarka pitala Fahrudina Radončić kako je moguće da ga danas Amerikanci toliko snažno podržavaju a do jučer je bio čovjek sa vrha kriminalne piramide. Radončić se branio, između ostalog, argumentom da su Amerikanci bili dezinformisani i da im je neko slagao da je on kontroverzan kriminalac i radikalni islamista. U nastavku prenosimo pitanje i odgovor iz spomenute emisije TV BN.

„ Ne tako davno vi ste od visokog funkcionera međunarodne zajednice, zamjenika visokog predsjednika OHR -a, Amerikanca Rafia Gregoriana okarakterizirani kao čovjek koji se nalazi na vrhu kriminalne piramide i sada odjednom imate podršku američke administracije?

Radončić: „ Nije moje da komentarišem stvari koje su se dešavale. Ja sam vam rekao da smo imali i da ga imamo, prvenstveno problem sa bošnjačkom državnom mafijom, koja je uspjela da se involvira i u dijelu lokalnog osoblja pojedinih međunarodnih organizacija, pa ako hoćete i OHR-a. Gospodin Rafi Gregorian nije imao ništa protiv mene ili ja protiv njega, ali očigledno neko je njega dezinformisao da sam ja, ne samo kontrovrzan sa aspekta nekog kriminala, vrlo radikalan u vjerskom smislu. Vrijeme je pokazalo i vi ponekad imate sreću kada vas svi istražuju, jer nenamjerno dobijete certifikate da niste radikalan, niti imate veze s korupcijom. Pokazalo se da sve informacije koje ima Gregorijan su netačne”

(Saff)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime