Radnicima Krivaja-Mobela odobrena tražena pomoć

0
4

Zenica, Zavidovići – Vlada Zeničko-dobojskog kantona vanredno je odobrila novčanu pomoć zaposlenim u Privrednom društvu “Krivaja-Mobel” Zavidovići u iznosu od 40.000 KM. Ova sredstva će se putem JU “Centar za socijalni rad Zavidovići” interventno podijeliti kao jednokratna pomoć u cilju prevazilaženja teške socioekonomske situacije u kojoj su se našli radnici i njihove porodice, zbog prekida proizvodnje u ovom poduzeću.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je analizirala i rad kantonalnih pravosudnih institucija, Kantonalnog suda, Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva i Kantonalnog zavoda za pravnu pomoć, u protekloj godini i njihove izvještaje pozitivno ocijenila, te ih u skladu za zakonskom obavezom uputila u daljnju skupštinsku proceduru.
Na prijedlog Ministarstva za pravosuđe i upravu, Vlada ZDK-a odobrila je sredstva namijenjena za kapitalna ulaganja, za period januar-mart 2016. godine, u iznosu 156.267 KM koja će se iskoristiti za kupovinu poslovnog prostora Općinskom sudu u Visokom.

Vlada je odobrila i prijedloge rješenja Ministrstva za boračka pitanja ZDK-a i odobrila sredstva za stambeno zbrinjavanje boračke populacije s područja Maglaja, Doboj-Juga, Zenice, Breze i Tešnja.

Radiosarajevo.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime