Radnici štrajkuju: Vlada će tek rebalansom budžeta za Krivaju obezbijediti 600.000 KM

0
1

Zavidovići – Povodom današnjeg protesta bivših uposlenika IP „Krivaja“ d.o.o. Zavidovići, Vlada Federacije BiH ističe da je s bivšim uposlenicima ovog preduzeća, koji su stekli pravo na penziju, u proteklom periodu obavila više sastanaka kada je utvrđeno i analizirano trenutno stanje, kao i Sporazum koji je sa ovim uposlenicima potpisala Federalna vlada u prošlom sazivu, prenosi novinska agencija Patria.  

Naime, ovim sporazumom je garantirano uvezivanje doprinosa za PIO kako bi radnici, koji su stekli uslove, ostvarili pravo na penziju. Međutim, iznos potreban za ove namjene nije planiran u Budžetu za 2015. godinu. Tim povodom, na ranije održanim sastancima Vlada Federacije BiH se obavezala da će Rebalansom budžeta predvidjeti sredstva do 600.000 KM za rješavanje ovog pitanja.

Bivši uposlenici IP „Krivaja“ d.o.o. Zavidovići, su sa svim ovim činjenicama bili upoznati prije nego što su se odlučili na proteste.

Vlada Federacije BiH još jednom naglašava da će nastaviti raditi na rješavanju ovog problema, te očekuje razumijevanje bivših uposlenika ovog preduzeća  za vrijeme i procedure potrebne za aktivnosti koje vodi na rješavanju njihovog statusa,saopćeno je iz Vlade.

(nap.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime