Radni sastanak sa predsjednicima svih mjesnih zajednica općine Velika Kladuša

0
5

osce0503-02-480x330Velika Kladuša – U srijedu, 05. marta, u Općini Velika Kladuša na inicijativu Terenskog ureda Misije OSCE-a u Bihaću održan radni sastanak sa predsjednicima svih mjesnih zajednica na području općine Velika Kladuša.

Tema sastanka bila je uloga rukovodstva mjesnih zajednica u unapređenju komunikacije između građana i lokalne uprave. Sastanku su prisustvovali, ispred OSCE-a, Petr Korbel, šef Terenskog ureda Misije OSCE-a u Bihaću, te Emilija Buljanac i Azrija Piralić, službenice ovog Ureda.

U ime Općine Velika Kladuša pozdravne riječi uputila je Edina Abdić, predsjedavajuća Općinskog vijeća, dok je prezentaciju teme radnog sastanka obavio Senad Šehić, pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti. Nakon toga riječ su dobili predsjednici velikokladuških mjesnih zajednica koji su iznijeli najveće probleme sa kojima se suočavaju u svome radu, ali i sa najvećim problemima koji tište mještane.

Kao najveći problemi identificirani su problemi sa poslovnicom Elektrodistribucije u Velikoj Kladuši, kao i neadekvatni odgovori građanima nadležnih službi u Općinskom organu uprave, te sveprisutni problem pasa lutalica. Emilija Buljanac, službenica Terenskog ureda Misije OSCE-a u Bihaću, kazala je da je teško slušati o brojnim problemima koji muče građane općine Velika Kladuša, jer neki od ovih problema ne bi smjeli postojati u modernom dobu. Ona je iskazala nadu da će ovakvi sastanci preći u ustaljenu praksu u narednom periodu, jer je prvi korak ka rješavanju problema njihova identifikacija.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime