Radna posjeta rukovodioca službi Rijaseta medžlisima Prijedor i Kozarac

0
19

rad-pos-ruk-rij-prij-koz-11-2013-1Prijedor – U srijedu 13.11.2013. u radnoj posjeti medžlisima Islamske zajednice Prijedor i Kozarac boravili su rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u BiH dr. Amir Karić, rukovodilac Ureda za zekat mr. Elnur Salihović i rukovodilac Računovodstveno-finansijske službe Ahmed Pašalić.

U Prijedoru su rukovodioci službi Rijaseta održali sastanak sa glavnim imamom medžlisa Merzuk ef. Hadžirušidovićem. Na sastanku je razgovarano o radu medžlisa Prijedor, aktuelnim događajima na području medžlisa i modalitetima podrške radu medžlisa od strane  Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Nakon sastanka gosti iz Rijaseta su, zajedno sa glavnim imamom posjetili masovnu grobnicu Tomašica.

U večernjim satima rukovodioci službi Rijaseta su održali sastanak sa imamima medžlisa Kozarac, kome je prisustvovao pored glavnog imama medžlisa Amir ef. Mahića i predsjednik medžlisa Teufik Kulašić. Na sastanku je razgovarano o radu medžlisa i aktivnostima imama medžlisa Kozarac, kao i planiranim projektima medžlisa u narednom periodu. Posebno su istaknuti veoma dobri rezultati koje medžlis Kozarac postiže na polju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, kao i humanitarnim i socijalnim aktivnostima medžlisa. Uspjeh medžlisa Kozarac u pomenutim aktivnostima krunisan je uspjesima džemata Kamičani koji je u ovoj godini prikupio oko 29.000 KM zekata i sadekatu-l-fitra i ostao je najuspješniji povratnički džemat po pitanju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

(Rijaset)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime