Radna posjeta premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona Prevent grupaciji

0
4

131219092Zenica – Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić posjetio je Prevent grupaciju danas. Radnoj posjeti se pridružio i ministar za privredu ovog kantona, Muhamed Husić.

“Današnji susret u Preventu koji je reprezent dobre organizacije i vrsnih izvoznih rezultata koji se temelje prvenstveno na kvalitetnoj proizvodnji, prilika je za temeljitije upoznavanje sa planovima ovog preduzeća u 2014. godini. Nije to prvi susret jer smo tokom godine imali niz kontakata tokom kojih smo razmjenjivali informacije, a posebno tražili mogućnosti za učešće Zeničko-dobojskog kantona u stvaranju ambijenta u kojem bi se lakše i kvalitetnije poslovalo”, izajvio je premijer Husejnagić i dodao da je za istaći da su najznačajniji pogoni Preventa locirani na području ovog kantona i da su od posebnog značaja kako za održavanje nivoa zaposlenosti tako i u podizanju proizvodne moći ovog dijela Federacije BiH.

Premijer je iskoristio ovu posjetu kako bi Preventu uručio upotrebnu dozvolu za postrojenje tretmana otpadnih voda. Tom prilikom je razgovarano i o novim projektima Grupacije koji se odnose na povećanja proizvodnih kapaciteta, otvaranje novih pogona i novih upošljavanja.

“Drago nam je što Vlada prepoznaje naše napore i rezultate. Do sada smo imali dobru saradnju i vjerujem da ćemo nastaviti u istom smjeru i u budućnosti. Mi želimo jačati javno-privatno partnerstvo jer zajedničkim snagama možemo doprinijeti još većem i boljem razvoju ekonomije ali i lokalne zajednice“, izjavio je Almir Jazvin, predsjednik Uprave Preventa u BiH.

Upotrebna dozvola je pokazatelj opredjeljenosti Preventa, ka tehničko-tehnološkom i okolinskom usavršavanju svojih proizvodnih aktivnosti.

“Dodjeljivanje rješenja jedna je od ilustracija nastojanja ovog preduzeća da i u oblasti ekologije poštuje evropske principe, a prije svega ekološke propise sredine u kojoj djeluje”, zaključuje premijer Husejnagić.

Na kraju posjete, Prevent je premijeru i njegovoj delegaciji uručio donaciju u iznosu od 5.000 KM za izgradnju dijela vodovoda na području općine Visoko.

(Klix.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime