Puna podrska predsjedniku stranke za Bosnu i Hercegovinu Ameru Jerlagicu

0
32

Amer_Jerlagic3Gornji Vakuf, Fojnica, Kiseljak – Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Srednjobosanskog kanotna (Općisnki savjeti Travnik, Novi Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Fojnica, Kiseljak, Vitez) daje punu podršku predsjedniku stranke Ameru Jerlagiću u kontinuiranoj borbi za interese države Bosne i i Hercegovine i njenih građana.
Od završetka posljednih izbora svjedoci smo katastrofalnog ponašanja aktualne vlasti na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovinu, gdje trenutna vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine SDA, HDZ, DF nisu u stanju da počnu sa prijeko potrebnim reformama i ispunjenjem predizbornih obečanja na osnovu kojih su na posljednjim izborima dobili podršku građana Bosne i Hercegovine. U izjavi za medije predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić je istakao da trenutana vlast neće moći izdržati niti sto dana, što se pokazalo tačnim, isključivo zbog jednog razloga, koalicija je uspostavljena na neiskrenom partnerstvu, koji je imao cilj raspodjelu ministarstva i pozicija u javnim preduzećima.
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu s potpunim pravom ima pravo iskazati kritički osvrt prema trenutačnoj situaciji, jer upravo Stranka za Bosnu i Hercegvinu za vrijeme dok je bila pozija u vlasti je nudila konkretne projekte, posebno projekte u oblasti energetskog sektora, koji su trebali da otvore nova radnja mjesta.Energetski projekti koje je pokrenula Stranka za Bosnu i Hercegovinu doveli su do pripajanja rudnika Elektroprivredi Bosne i Hercegovine stvaranjem Koncerna. Tadašnji direktor EP Bosne i Hercegovine Amer Jerlagić svojim aktivnostima kroz uspostavljanje Koncerna doveo je do stvaranja ambijenta za stabilizacijom stanja u rudnicima, stvaranje modernih rudnika koji su spremni odgovoriti na potrebe novih blokova u TE Tuzla i TE Kakanj, veća humanizacija rada, podizanje rudarskog standarda, veća sigurnost na radu, centralizirane nabavke za sve rudnike sa jednog mjesta. Za vrijeme njegovog mandata EP BiH je preko 200 miliona KM izdvojila za dokapitalizaciju sedam rudnika u Koncernu. Pokrenuti su višemilionski projekti, sa najačim investitorima (Njemačka, Austrija) koji su imali podršku vlada svojih država. Kao rezultat toga bilo je dobijanje nagrade NAJ MENADŽER u Bosni i Hercegovini koja je dodjeljena Ameru Jerlagiću.
Nažalost sve JE zaustavljeno, iz jednog prostog razloga, morala se srušiti Stranka za Bosnu i Hercegovinu, tadašnji član predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić koji je uložio cjelokupan svoj kapacitet u promociji navednih projekata na sastancima sa predstavnicima vlada tih država, tadašnji direktor EP BiH, Amer Jerlagić. Istina se mora reći, projekti su yrušeni zbog politikanstskog odnosa SDP, SDA pomognuti sa vlasnikom Dnevnog avaza Fahrudinom Radončićem, koji je imao svoj cilj u čitavom situaciji, zaustaviti projekte, srušti Stranku za Bosnu i Hercegovinu. Cjelokupna medijska haranga protiv Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Harisa Silajdžića, Amera Jerlagića rađena je po diktatu centara moći iz vana posebno srbijanskog lobija kojeg je podržavao Fahrudin Radončić koji su željeli ovladati vodom, strujom, šumama, tačnije najvećim blagom Bosne i Hercegovine. Stranka za Bosnu i Hercegovinu nije dala da se navedeni resursi prodaju određenim centrima moći, jer je to vlasništvo Bosne i Hercegovine. Rušenjem Amera Jerlagića otvoren je put ka rasparčavanju elektronergetskog sektora Bosne i Hercegovine.
Investicije su dobro došle, ali blago mora ostati u Bosni i Hercegovini. To se pokazalo tačnim kada se uspostavila vlast SDA-SDP, kada je na čelo EP BiH doveden kadar SDP, koji je na osnovu odluke Vlade FBiH( SDA-SDP) gdje je Termoelktarana Tuzla, gdje je kao investor ušla Kineska kompanija pod još ne razjašnjenim oklonostima.
Vladajuća politička elita pokazala je neviđeni kukavičluk u zaštiti države Bosne i Hercegovine posebno segmente očuvanja države imovine. Naime, Sud Bosne i Hercegovine je nedavno donio odluku kojom se nalaže Republičkoj upravi za geodetsko i imovinsko pravne poslove Republike Srpske da uknjiži prava svojine na Bosnu i Hercegovinu na nekretninama koju čine objekti Ministarstva odbrane i pašnjak četvrte klase u Han pjesku ukupne površine 11.474. metra u privremenom listu nepokretnosti, kao i da se izbriše upis svih prava tuženih na predmetnim nekretninama. Navednom odlukom potvrdila se između ostalog i kontinuirana borba Stranke za Bosnu i Hercegovinu za državnu imovinu jer, da državna imovina može biti uknjižena samo na državu, a nikako na entitete. Iako je platila ogromnu političku cijenu, SBiH i njen tadasnji lider Dr. Haris Silajdžić nisu prihvatili Prudski sporazum koji je potpisan između bivšeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića i Milorada Dodika kojim je Tihić pristao na podjelu državne imovine na entitete.
Sadašnji predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić sa cjelokupnim svojim kapacitetom nastavlja borbu za državu Bosnu i Hercegovinu. Bez oraha u džepu suprostavlja se retrograndoj politici Milorada Dodika, ekonomskom uništvanju države Bosne i Hercegovine, posebno zaštiti Bošnjaka u manjem bh.entitetu Republika Srpska gdje sa svojim stranačkim kolegama obilazi teren, posebno nakon neovlaštenog upada policije Republike Srpske u kuće povratnika bošnjačke nacinalnosti, optužujući politički vrh i policiju Republike Srpske za novi psihološki genocid i aparthejd nad Bošnjacima.

(bosnjaci.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime