Pucnjava i rafali ispred škole

0
1

pucanjava-i-rafali-ispred-škole

Rogatica – Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice, svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je Ilija Vukašinović bio među vojnicima u Kramer selu (općina Rogatica) kada je izveden napad.

Halima Pašić je ispričala da je u ljeto 1992. godine iz sela Rakitnica (općina Rogatica) sa mještanima pobjegla u Kramer Selo, gdje su se smjestili u podrum jedne kuće.
“Kada je krenuo napad na selo i pucanje, u kuću su uletila dva do tri vojnika i rekli da izađemo. Neko od nas je rekao: ‘Ilija, odakle ti.’ Bili su naoružani, imali su vojničku uniformu… Odveli su nas do neke garaže, a zatim u Stjenice”, prisjetila se Pašić.
Ona je kazala da je poznavala Iliju Vukašinovića odranije, te da je prije tog događaja dolazio u njeno selo.
“Prepoznala sam ga. Pio je kafu u mojoj kući. Tada mi je svekar rekao da se zove Ilija Vukašinović. Možda je imao 25 do 30 godina”, posvjedočila je Pašić.
Sa Ilijom Vukašinovićem, za ubistva i pljačkanje na području Rogatice, Tužilaštvo BiH tereti Radomira Markovića, Mileta Kušića, Dragana Božovića, Sašu Perkovića, Radomira Gluhovića, Peru Radovića i Miloša Vukašinovića, pripadnike Sočićke čete Rogatičke brigade VRS-a.
Svjedokinja Pašić je kazala da su u Stjenicama muškarci ostali ispred škole, a ženama i djeci je naređeno da odu iza zgrade.
“Vidjela sam da su muškarci ležali potrbuške sa rukama na leđima. Bilo je oko 30 muškaraca… Poslije sam čula pucnjavu, rafale… Ne znam šta se dešavalo nakon toga, jesu li bili mrtvi ili živi”, dodala je ona.
Suđenje će se nastaviti 10. novembra.

(justice-report.com)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime