Prvi mart: Za „Domovinu“, svi na izbore!

0
3

news-2014-March-prvi_mart_logo121_728945703 BiH – “Poštovani građani Bosne i Hercegovine, prognani širom svijeta, zahvaljujemo Vam se na odzivu na registraciju za glasanje u inostranstvu. Našim zajedničkim radom, uz potporu struktura Islamske zajednice, te brojnih udruženja, uspjeli smo zaustaviti negativne trendove te značajno podići broj registrovanih glasača.

U narednim danima na vaše adrese će stići glasački materijal, koji je potrebno dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Pozivamo vas da glasačke listiće uredno popunite te pošaljete u skladu sa uputstvima. Glasači registrovani za područje entiteta RS, glasaju na četiri glasačka listića: za člana Predsjedništva BiH, za predsjednika RS-a, za Parlamentarnu skupštinu BiH i za Narodnu skupštinu RS.

Na svakom od glasačkih listića možete zaokružiti samo jednu listu, odnosno samo jednog kandidata. Pozivamo vas da za Parlamentarnu skupštinu BiH podržite zajedničku listu koja je registrovana pod listom SDA – Stranke demokratske akcije. Riječ je o listi na kojoj se nalaze pojedinci koje su kandidovale ostale stranke članice koalicije “Domovina”, ali je zbog zakonskih prepreka bilo neophodno nastupiti pod imenom jedne od stranaka. Za Narodnu skupštinu RS-a i predsjednika RS, nastupat će kandidati zajedničke liste pod nazivom „Domovina“. Što se tiče izbora za člana Predsjedništva BiH, ostavljamo dalje Vašem sudu da izaberete nekog od onih na listi, imajući u vidu da sa područja RS-a mogu biti kandidovani samo kandidati srpske nacionalnosti, od kojih nijedan nije podršku tražio od koalicije “Prvi mart”.

Za sve dodatne informacije, podatke i podršku pri slanju glasačkih listića, ostajemo vam na raspolaganju. Naš priroritet je što veća zastupljenost u Narodnoj skupštini RS-a kroz koaliciju “Domovina”, odnosno u Parlamentarnoj skupštini BiH, te vjerujemo da podrškom naših prognanih iz cijelog svijeta možemo napraviti rezultat i preuzeti odgovornost za budućnost generacija koje dolaze”, saopćeno je iz Prvog marta.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime