Prva promocija prvog broja Glasnika BANU

1
19

 

promucesniciU prepunoj svečanoj sali sarajevskog Univerziteta održana je prva promocija prvog broja Glasnika Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.

U uvodnom izlaganju predsjednik Akademije akademik Muhamed Filipović govorio je o sadržaju i značaju časopisa u kome su se autorskim tekstovima predstavili svi članovi BANU.

O Godišnjaku Akademije govorili su rukovodioci odjeljenja: akademik Hasnija Muratagić-Tuna – Odjeljenje za jezik i književnost; akademik Mehmed Akšamija – Odjeljenje za kulturologiju, akademik Smail Čekić – Odjeljenje za historiju i akademik Enver Halilović u ime Odjeljenja za političku misao.

Prema ocjeni izlagača i drugih prisutnih Glasnik BANU izrađen je po najvišim estetskim i tehničkim standardima a odlikuju ga vrsni naučni i umjetnički radovi od posebnog značaja za Bosnu i Bošnjake kojim se u najznačajnijoj mjeri afirmira nacionalni identitet i ukazuje na važnost očuvanja kulturne baštine Bošnjaka a sve u cilju ostvarenja pune slobode i samostalnosti bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine.

promsvibeh promsvi gensekr EL2A0459EL2A0614 EL2A0603 EL2A0601 EL2A0600 EL2A0598 EL2A0577 EL2A0575 EL2A0564 EL2A0492 EL2A0428

(BANU)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Kako je uopšte mogla biti održana ova promocija bez efemeritusa Cerića? I kako od tolike bošnjačke elite u naučnom smislu da u sredini stola sedi jedan muftija?

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime