Protest upozorenja radnika u krugu “PD Butmir”

0
3

indexSarajevo – Sindikalni odbor i uposlenici KJP “Poljoprivredno dobro Butmir” d.o.o. Sarajevo – Ilidža  donijeli su odluku o jednosatnom protestu upozorenja, koji će biti održan danas od 14.00 do 15.00 sati u krugu preduzeća.

– Ovi radnici i Sindikalni odbor žele skrenuti pažnju na probleme u ovom preduzeću koje je prouzrokovao Amir Karahasanović. Naime on je 22. novembra ove godine uz pomoć privatne zaštitarske agencije provalio kapiju preduzeća i držao u blokadi preduzeće od 5.00 do 22.00 sata.

Pismenim nalogom poslovnoj banci Amir Karahasanović je onemogućio dvojici izvršnih direktora, koji su još upisani u sudski registar, da obavljaju dozvoljene transakcije preko žiroračuna i samo sebe ovlastio za plaćanje i preuzimanje izvoda žiroračuna.

Imamo pouzdane informacije da netransparentno troši sredstva sa žiroračuna ovog preduzeća, kao što je plaćanje usluga neosnovano angažovane zaštitarske agencije u iznosu  6.962KM,  kao i prebacivanje sredstava na svoj račun po za nas nepoznatom osnovu.

O ovome smo obavijestili sve relevantne institucije Kantona Sarajevo da bi se uključile u razrješenje nastalih problema, a da bi ovo preduzeće moglo nastaviti normalno poslovanje – kaže se u saopćenju Sindikalnog odobra “Poljoprivredno dobro Butmir” .Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime