Prosvjetitelj Srebrenik pomaže ugroženima

0
30

1a9baee2108527eeffc063ebca11f242_LSrebrenik  ̶  U Kur´anu Allah je rekao: “Što god vi udijelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje.” (Prijevod značenja Saba, 39) ” … a za dobro koje učinite Allah sigurno zna.” (Prijevod značenja El-Bekara, 215)

“Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav – a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!” (Prijevod značenja El-Bekara, 272)

U hadis kudsijju kojeg prenosi Ebu-Hurejre r.a. Allah je rekao: “O sine Ademov! Udijeli, pa ću i Ja tebi udijeliti!” (Buharija)

Od Ebu-Hurejre r.a. se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Milostinja neće umanjiti imetak, niti će čovjek oprostiti a da mu Allah neće povećati ponos i niko neće biti skroman radi Allaha, a da ga Allah neće uzdići.” (Muslim)

Od Abdullaha b. Amra r.a. se prenosi da je neki čovjek upitao Allahova Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem: “Koji je to islam najbolji?” Odgovorio je: “Da udjeljuješ hranu i nazivaš selam onome koga znaš i onome koga ne znaš!” (Buharija, Muslim)

Od Ebu-Mes’uda el-Ensarija r. a. se prenosi da je neki čovjek došao s devom, vodeći je za povodac, i rekao: “Dajem je na Allahovu putu.” Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, mu je dodao: “Zbog nje ćeš na Sudnjem danu dobiti sedam stotina deva, sve i jedna će biti s povodcem.” (Muslim)

Shvatajući poruke Kur’ana i sunneta Poslanika, članovi Prosvjetitelja Srebrenik su ispunili i ispunjavat će i dalje svoju misiju.

– Dana 12.09.2014. godine Udruženje je doniralo sredstva porodici Smajlović iz Kuga, za potrebe kuhinje i školovanja njihove djece.

– Istog dana uručena je donacija od tonu cementa za izgradnju porušene kuće jednog stanovnika općine Srebrenik, čija je kuća stradala u poplavama i ledu koji je zadesio općinu Srebrenik.

– Dana 21.09.2014. godine je Havuša Omerović preko Prosvetitelja Srebrenik donirala spavaću sobu porodici Špiodić, ugroženoj od poplava.

– Melisa Mešanović iz Warendorfa sa naslijeđenim finim osobinama od majke i oca novčano pomaže djecu stradalim u poplavama, pa je 23.09.2014. godine svoju donaciju uručila djeci koja nemaju mogućnosti kupovati užinu u školi.

Molimo Allaha dž.š. da nagradi svakog ko je na bilo koji način doprinio da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, da im Allah uveća nafaku.

(prosvjetitelj-muallim.org)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime