“Prošli put kad je vidio srpsku vojsku Haradinaj je trčao, sljedeći put će puzati”

0
11

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Albanci moraju da razumiju da ratove, koje želi da izazove bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj, više neće voditi cijeli svijet, već će morati da ih vode sami.

“Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove i koliko dječjih glava imaju za bacanje, jer svijet više neće ratovati sa Srbijom zbog ideje ‘velike Albanije’. Svijet više neće bombardovati Srbiju zbog ratnog zločinca i teroriste”, rekao je Vulin novinarima.

On je istakao da nekažnjeni zločinac uvijek traži da se njegov zločin ponovi i da ima pomoć u vršenju zločina.

“Prošli put kad je vidio srpsku vojsku Haradinaj je trčao. Sljedeći put kada je bude vidio, on će puzati. Albanci moraju da budu svjesni da će svoje ratove morati da vode sami i da će ratove koje je Haradinaj pokušao da izazove plaćati glavama svoje djece, a ne djece iz EU i SAD”, dodao je Vulin.

On je izrazio nadu da ima dovoljno razuma u albanskom narodu da Haradinaj ne govori u njihovo ime.

Vulin je naveo da Srbija veoma ozbiljno shvata Haradinajeve prijetnje, jer je riječ o čovjeku koji je bio premijer “toga što zovu Kosovo”.

“To je nekažnjeni ratni zločinac i očekujemo da se EU i SAD ograde od njega, inače će morati da žive sa posledicama onoga što je uradio”, rekao je Vulin.

On je dodao da je veoma zabrinut ako Haradinaj govori to što Albanci žele da čuju, prenijeli su beogradski mediji.

“Još jednom ih pitam da li su sigurni da treba da glasaju za ljude koji hoće da ih vode u rat i koji hoće njihovu djecu da vode u rat da bi oni postali bogati i moćni”, rekao je Vulin.

Vulin je naglasio da Srbija može da zaštiti sebe, svoju teritoriju i narod bez obzira na kom dijelu teritorije on živi i upitao da li su Albanci spremi da ginu za Haradinajeve planove.

“Neka budu sigurni da svijet 2017. i 1999. više nije isti. Nikada više tako velika sila neće doći da ratuje za ideju ‘velike Albanije'”, rekao je Vulin.
(Vijesti.ba / SRNA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime