Prorektor Faruk Mekić: Inicijativu ministra Kazazovića morat će podržati Vlada KS

0
3

Prorektor Faruk Mekić: Inicijativu ministra Kazazovića morat će podržati Vlada KS

Sarajevo – Faruk Mekić, prorektor za oblast naučnoistraživačkog/umjetničkoistraživačkog rada na Univerzitetu u Sarajevu (UNSA), koji je predsjedavao današnjom sjednicom Senata UNSA, za Klix.ba je kazao da će Vlada Kantona Sarajevo morati podržati inicijativu ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića o ekvivalentu diploma između završenog fakulteta od četiri ili pet godina prije uvođenja bolonjskog procesa i master programa Drugog ciklusa studija.

“Na današnjoj sjednici Senata UNSA razmatran je prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS u kojem stoji da diplome studenata UNSA koji su završili fakultet u trajanju od četiri ili pet godina prije uvođenja bolonjskog procesa postanu ekvivalent master studijama Drugog ciklusa studija. Ova odluka je samo testirana na Univerzitetu, a bitno je naglasiti da će ona morati dobiti podršku Vlade KS, jer ne treba zaboraviti da je Vlada nadležna za obrazovanje”, rekao je prorektor Mekić.

Dodao je da je na sjednici raspravljano i o tome da li će studenti navedenog statusa moći upisati doktorski studij. Prorektor Mekić navodi da je danas provedena testna faza, a da će inicijative ministra Kazazovića biti detaljno obrazložene na sjednici Vlade KS.

Podsjećamo, ministar Kazazović je rekao da se ovakvom odlukom obrazovanje želi podići na viši nivo.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime