Pronađena opojna droga

0
16

84f6c4179f0a57592cb780cda762cf63_MZenica – Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske stanice Centar, su u proteklom periodu poduzimali mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava.

U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice B.K. bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 31.03.2014. godine, u ulici Mejdandžik u Zenici, izvršen je pretres stana i podrumskih prostorija koje koristi lice B.K., kojom prilikom je pronađeno:

–         biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 70,60 grama;

–         biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 47,20 grama;

–         praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 38,15 grama;

–         jedna digitalna vaga za precizno mjerenje; i

–         jedna cijevčica za konzumaciju opojne droge, sa ostacima praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.K., rođenog 1976. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

(hronika.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime