Promovisana 8. generacija diplomanata Američkog univerziteta u BiH: Počasni doktorat dodijeljen ambasadoru Jonathanu Mooreu

0
1
Studenti četiri fakulteta Američkog univerziteta u BiH, Akademije modernih umjetnosti, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za javnu upravu i Fakulteta inžinjerstva i tehnologija, dobili su međunarodno priznate diplome stečene tokom četverogodišnjeg bachelor i jednogodišnjeg master studija.
Nakon intoniranja državnih himni Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, studentima i gostima su se obratili predsjednik Akademije nauka i umjetnosti BiH akademik Miloš Trifković, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH dr. Bruno Bojić, prof.dr. Selmo Cikotić i Šef misije OSCE-a u BiH ambasador Jonathan Moore.

Profesor Cikotić je pročitao odluku Senata AUBiH i dodijelio počasni doktorat ambasadoru Mooreu za izuzetan doprinos tolerancije mira, tolerancije, ljudskih prava i pravde u BiH, za državničko, visoko moralno, humano opće ljudsko djelovanje, zalaganje, za otvaranje perspektive mladim ljudima i stvaranje atmosfere o sigurnoj budućnosti u BiH, za poseban doprinos edukaciji i radu s mladim na ukidanju segregacije u obrazovanju u BiH.

“Hvala svima na ovoj divnoj prilici. Čestitam. Diplomiranje je veliko distignuće. Proslavite i uživajte, ali imajte na umu da je vaš rad tek počeo. Sve će zavisiti od toga kako koristite svoj talent i obrazovanje i koju ulogu odlučite da igrate u ovoj državi i svijetu. Velika mi je čast prihvatiti ovo priznanje Američkog univerziteta u BiH i biti dio vaše proslave”, poručio je u svom obraćanju ambasador Moore.

Američki univerzitet u BiH već godinama ima razvijenu međunarodnu saradnju što potvrđuje i činjenica da je na prvoj promociji diplomanata AUBiH 2010. godine diplomantima se obratio bivši američki predsjednik Bill Clinton. Jedan od saradnika Američkog univerziteta u BiH i velika podrška godinama je i ambasador Jonathan Moore.

Nakon dodjele počasnog doktorata pristupilo se dodjeli diploma studentima, nakon čega se gostima i kolegama diplomatnima obratila i studentica Američkog univerziteta u BiH koja je diplomirala sa najvišim počastima, Lejla Hodžić.
Kvalitet obrazovanja i diplome stečene na AUBiH priznate su Americi, Evropi, Turskoj i BiH. Nastavni kadar Američkog univerziteta u BiH čine eminentni profesori i stručnjaci iz svojih oblasti iz Amerike, Evrope i BiH, a predavanja su na engleskom jeziku. AUBiH već 12 godina radi i provodi reforme obrazovanja fokusirane na unaprijeđenje korisnog znanja njegovih studenata i društva u cjelini.

Diplome i certifikate do sada je dobilo više od 3.000 studenata, koji trenutno rade u najprestižnijim domaćim, ali i globalnim kompanijama i institucijama poput Google, Microsoft, P&G, Facebook, Evropska centralna banka, Deutsche Bank, te u mnogim državnim institucijama, itd.

(klix.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime