Promocija zbirke poezije Kladuške autorice Veldine Alibegić naziva “88 ispovijedi”

0
79

timthumbVelika Kladuša – Izdavački odbor Biblioteke “CLADOSA” vas obavještava da je Izdavač JU Centar za kulturu i obrazovanje “Zuhdija Žalić” Velika Kladuša, u sklopu vlastite Biblioteke “CLADOSA”, uspješno pripremio i izdao prvu knjigu poezije kladuške autorice Veldine Alibegić pod nazivom “88 ispovijedi”. Promocija knjige će biti održana u Vijećnici općine, dana 24.12.2013. u 18 sati.

Veldina Alibegic je rođena 28.septembra 1983.godine u Bihaću. Osnovnu školu je pohađala u OŠ “25.novembar” u Velikoj Kladuši. Nakon petog razreda nastavlja školovanje u Stuttgartu, u Njemačkoj, gdje pohađa školu za učenje njemačkog jezika, te dvije osnovne škole: na njemačkom i bosanskom jeziku. Kao dijete pokazala je veliki interes za muziku, sport, slikanje i kreativan rad što se kasnije i odražava na njenu ličnost. Diplomirala je njemački jezik i književnost na Pedagoškom fakultetu u Bihaću. Radi kao nastavnica njemačkog jezika u OŠ “Sead Ćehić” u Velikoj Kladuši, kao volonter-saradnik u UŽ “Svjetlija budućnost” na projektu “Škola za odrasle”, te kao Općinski vijećnik U Općini Velika Kladuša, gdje je angažirana na poljima kulture, obrazovanja i sporta, te ljudskih prava i ravnopravnosti spolova.

Knjiga poezije “88 ispovijedi” je lirski prvijenac autorice Veldine Alibegić, ali sasvim sigurno ne i posljednje njeno književno djelo.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime