Projektom izgradnje dionice Konjic-Mostar Sjever, Jablanica ostaje bez priključka na autoput

0
37

Konjić, Mostar, Jablanica – Odluka Vlade Federacije BiH donesena na sjednici održanoj 12. februara u Mostaru, kojom se utvrđuje model realizacije projekta izgradnje dionice autoceste Konjic-Mostar Sjever, na Koridoru Vc, a prema kojoj općina Jablanica ostaje bez priključka na autoput, po stanovništvo i razvoj naše općine imat će nesagledive posljedice, prenosi novinska agencija Patria.

– Prema navedenoj odluci Vlade FBiH utvrđena trasa Koridora Vc prolazi dolinom Bijela, kroz planinu Prenj, sa priključnim petljama u Ovčarima na sjeveru i u Vrapčićima na jugu.

Podsjećamo javnost naše Općine da je prije samo dvije godine kreirana sveopšta histerija spram kadrova Socijaldemokratske partije BiH, koji su bili na pozicijama ministra saobraćaja, kako na federalnom, tako i na državnom nivou, bez obzira što su i tada, kao i danas svi vijećnici SDP BiH u Općinskom Vijeću (OV) Jablanica nedvosmisleno i bezrezervno podržali Deklaraciju OV kojom je u cijelosti odbačena inicijativa za izmjenu trase na koridoru Vc.

Stanovništvo Jablanice svojevremeno je na razne načine dezinformisano s ciljem etiketiranja SDP-a i njegovih ljudi glavnim krivcima za izmjenu trase, uprkos tome što je i tada u kreiranju sporne trase učestvovala „snaga“ koja je prošle sedmice donijela ovu sramnu i, po stanovnike općine Jablanica, fatalnu odluku.

Podsjećamo javnost da Vladu Federacije BiH čine Premijer i ministri koalicije SDA-SBB-HDZ, koji u parlamentima imaju apsolutnu većinu, te su stoga jedini i isključivi krivci za donošenje sporne odluke, koja će našu općinu ostaviti u totalnoj izolaciji.

Nas u SDP-u čudi šutnja načelnika Općine, kao i relevantnih političkih subjekata koji nisu reagovali na donošenje ove odluke. Pitamo se da li njihova šutnja znači i prešutnu saglasnost sa odlukom da Jablanica postane slijepo crijevo i da njezin jedini priključak bude put u prošlost, a nikako u budućnost? – saopćeno je iz SDP-a.

(nap.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime