Projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije do pozitivnih klimatskih promjena

0
7

Centar za ekologiju i energiju

Banovići – U 10 općina Tuzlanskog kantona u posljednjih 18 mjeseci je implementirano 26 projekta iz ovih oblasti, a u tri općine Tuzlanskog kantona do sada nije implementiraninijedan projektiiz oblasti EE i OIE.

Projektni tim CEE u saradnji sa predstavnicima općina TK, na osnovu prikupljenih informacija, vrste implementiranih aktivnosti, indikatora i postignutih rezultata trenutno vrši odabir projekta koji će biti prezentirani kao najbolji i najefikasniji projekti i predstavljeni kao primjeri dobre prakse.

Odabrani projekti će biti objavljeni u Brošuri „Projekti EE I OIE u TK“ sa ciljem da budu kao putokaz i da motivišu druge općine i institucije da naprave slične korake, ali i dakao važan skup informacija i primjera dobre praksepodstaknuOrganizacije Civilnog Društva i pojedinceda sami implementiraju slične projekte ili da od nadležnih institucija u svojim zajednicama traže implementiraciju sličnih projekta.

Brošura će biti promovirana početkom novembra na Završnoj konferenciji projekta.

Kao podrška svim projektnih aktivnsoti u toku je implementacije mjedijske kampanje, koja ima za ciljupoznavanje građana u općinama TK sa mogućnostima i prednostima efikasnog korištenja energije i koristenja obnovljivih izvora energije.

Projekt „Projektima Energetske efikasnosti i Obnovljivih izvora energije do pozitivnih klimatskih promjena“ Centar za ekologiju i energiju realizira u saradnjii sa Fondacijom Heinrich Böll, Ured za B i H.

(banovici.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime