Projekt poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti u Općini Visoko

0
9

slika (1)Visoko – Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke i Općina Visoko krajem novembra ove godine potpisali su Ugovor o saradnji u oblasti poboljšanja poslovnog okruženja u općini Visoko.

Zajednički projekt, rezultat je opredjeljenja Općine Visoko da aktivno učestvuje u postupku reforme administrativnih postupaka, zbog kvalitetnijeg pružanja usluga građanima i privrednim subjektima, te unaprjeđenja uslova, smanjenja rizika i troškova poslovanja.

Osnovni ciljevi Projekta su: smanjenje rizika i troškova poslovanja, čime bi se poboljšalo poslovno okruženje i povećala konkurentnost općine Visoko, poboljšali uslovi za život građana kroz povećanja direktnih stranih investicija i povećanje izvoza, kao i unaprjeđenje uslova za poslovanje pravnih subjekta kroz pojednostavljenje administrativnih postupaka i kvalitetnije pružanje usluga.

Kako je rečeno na obuci, ovim projektom očekuje se smanjenje troškova u procesu dobivanja dozvola, odobrenja, saglasnosti, broja dokumenata i koraka potrebnih da se završe određene procedure, kao i smanjenje vremena potrebnog za rješavanje predmeta.

Povećanje transparentnosti, predvidivosti i pouzdanosti procedura i informacija, te poboljšanje općinskih usluga i povećanje efikasnosti su također očekivani rezultati ovog projekta

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja u općini Visoko realizuje se uz donatorsku pomoć Kraljevine Švedske.

(magazinplus.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime