Projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju”: Potpisani ugovori sa korisnicima poticajnih sredstava

0
21

P1060807Kakanj – Općina Kakanj kontinuirano realizira aktivnosti koje su usmjerene na razvoj poduzetništva, te na zapošljavanje i samozapošljavanje.

U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa kandidatima kojima je Općina Kakanj dodijelila poticajna sredstva u svrhu pokretanja djelatnosti u okviru projekta “Pokreni svoj posao u Kaknju”.

Podsjetimo, nakon što je okončana procedura dostavljanja poslovnih planova izvršeno je ocjenjivanje poslovnih planova, te je sačinjena lista kandidata sa iznosima koje će im Općina Kakanj dodijeliti u svrhu pokretanja i proširenja djelatnosti.

Po 6.000 KM dodijeljeno je Harisu Kuloviću za pokretanje djelatnosti otkupa i djelimične reciklaže plastičnog otpada, Izetu Hajdukoviću za pokretanje djelatnosti uzgoja tovnih jagnjadi i kurbana, te Mireli Smaka za pokretanje frizerske djelatnosti.

Po 5.000 KM dobili su Merima Junuzović za pokretanje apotekarske djelatnosti u privatnoj praksi, Edhem Piljug za pokretanje obrta “Selkop”, Irfan Mehić za pokretanje proizvodnje jagodičastog voća i Hasan Šehović za pokretanje obrta “Džam”.

Po 4.000 KM dobili su Lopo Nazif u svrhu pokretanja djelatnosti uvoza i distribucije boja i lakova i drugih autoreparaturnih materijala, Azra Selimović za pokretanje djelatnosti Doner kebab „Kod Mense“ i Jasmin Brkić za pokretanje samostalne poljoprivredne djelatnosti.

Korisnici predmetnih poticajnih sredstava preuzimaju obavezu da po isteku godine dana od registracije obrta ili preduzeća dostave Općini Kakanj uvjerenje o uredno izmirenim javnim prihodima za proteklih 12 mjeseci, te izvještaj i dokaze o utrošenim sredstvima.

(radiokakanj.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime