Produžen rok za gradnju male hidroelektrane kod Zavidovića

0
9
Zavidovići – Vlada Zeničko-dobojskog kantona izmijenila je odluku o dodjeli koncesije za izgradnju male hidroelektrane “Kamenica“ na rijeci Gostović, kojom je koncesionaru “EBH Sarajevo” produžen rok za izgradnju i puštanje u rad ove male hidroelektrane za dvije godine, odnosno do decembra 2017. godine.
Kompanija “EBH Sarajevo” obratila se Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu zahtjevom za produženje roka iz ugovora o koncesiji za izgradnju male hidroelektrane “Kamenica“ na rijeci Gostović, prema kojem je rok za izgradnju i puštanje u rad male hidroelektrane bio decembar 2015. godine, za dodatnih 24 mjeseca, iz razloga što su u proteklom periodu prikupljali neophodne dozvole propisane u urbanističkoj saglasnosti, i da su resornom ministarstvu podnijeli zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje u novembru 2015. godine.
Osim toga, rok od 24 mjeseca nužan je da bi koncesionar bio u mogućnosti početi naplaćivati proizvedenu energiju, jer se prema novoj regulativi proizvedena energija u tzv. testnom periodu ne može naplaćivati bez pravosnažne upotrebne dozvole.
(akta.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime