Prnjavor: Održano opštinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

0
12

Prnjavor – U četvrtak 03.03.2016. godine je održano opštinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka za učenike VIII i IX razreda koji pohađaju osnovnu školu na području opštine Prnjavor.

I ovogodišnje opštinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke je organizirala OŠ ,,Meša Selimović” na čelu sa direktoricom Ljubinkom Marinković. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 11 učenika osmog i devetog razreda iz tri osnovne škole: OŠ ,,Meša Selimović”, OŠ ,,Nikola Tesla” i OŠ ,,Branko Ćopić”.

Učenici takmičari su do škole domaćina takmičenja došli sa njihovim vrijednim vjeroučiteljima h. Admir ef. Džajom i prof.h. Nihad ef. Salihovićem, a njih je dočekao prof. h. Emir ef. Softić zajedno sa direktoricom. Direktorica se zajedno sa nastavnicima i drugim uposlenicima ove škole potrudila da bude pravi domaćin te je sve učesnike srdačno dočekala. Takmičenje je održano prema pravilima i uputstvima za odžavanje svih takmičenja. Na samom početku učenicima se obratila direktorica te im poželjela mnogo sreće i uspjeha u takmičenju. Testove i šifre takmičarima je podijelila pedagogica škole Mirela Šušnjar koja je i nadgledala samo testiranje.

Nakon pregledanih testova utvrđeno je da su najbolje rezultate ostvarili sljedeći učenici:

IX razred

Abdulah Bećirević, OŠ ,,Meša Selimović“
Klokić Mirsada, OŠ ,,Meša Selimović“
Medina Hamzić, OŠ ,,Branko Ćopić“

VIII razred

Sadeta Ćuran, OŠ ,,Nikola Tesla“
Ajla Ćuran, OŠ ,,Nikola Tesla“
Elma Puškar, OŠ ,,Meša Selimović“
Kako je tačmičenje proteklo uredno i bez primjedbi, pobjednike je proglasila direktorica škole Ljubinka Marinković te pobjednicima uručila diploma za osvojena mjesta!. Ona je također prije početka takmičenja uručila hediju glavnom imamu ,,Izabrana djela Meše Selimovića”, kao izraz zahvalnosti na odličnoj saradnji kao i na ukazanoj pomoći i podršci u potrebnim momentima. Ovom takmičenju je prisustvovao glavni imam Medžlisa islamske zajednice Prnjavor prof.h. Fikret ef. Čelenka, ali zbog drugih obaveza nije mogao ostati do samog kraja takmičenja. Zato je h. Admir ef. Džaja u ime glavnog imama i u ime Medžlisa islamske zajednice Prnjavor uručio novčane nagrade, i poručio učenicima da uče što bolje pa će biti još bolje i nagrađeni. Zahvalio je direktorici i kolektivu O.Š. ,,Meša Selimović“ na organizaciji takmičenja, ali i na dobroj saradnji sa Medžlisom.

(preporod.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime