Priznanja: „Počasni član Medžlisa“ načelniku Općine Travnik

0
1

 

Travnik – U srijedu, 10. februara 2016. godine, u velikoj sali Općine Travnik održana je III redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Travnik

Sjednicom je predsjedavalo radno predsjedništvo izabrano od strane članova Skupštine u sastavu: dr. Hadžib Salkić – predsjednik, mr. Rašid Kasumović i Sead-ef. Spahić. Bila je podijeljena na svečani i radni dio.

U svečanom dijelu sjednice su prisustvovali: muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović; načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić; direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić; predsjednik MDD „Merhamet RO Travnik Mustafa Indžić; glavni imam MIZ Travnik u periodu od 1995. do 2014. Omer-ef. Meštrovac; sabornik IZ-e u BiH Kadir Selman; direktorica Zavičajnog muzeja „Travnik“ Fatima Maslić; predsjednica BZK „Preporod“ Travnik Amra Lolić-Čampara; te direktor GP „FARA“ Faruk Hadžić. Svi oni su dali značajnu podršku radu Medžlisa IZ Travnik u protekloj godini.

Na ovom dijelu sjednice su uručena priznanja „Počasni član Medžlisa“ načelniku Općine Travnik Admiru Hadžiemriću i glavnom imamu Medžlisa IZ Travnik u periodu od 1995. do 2014. godina Omer-ef. Meštrovcu za posebna zalaganja i podršku u radu Medžlisa IZ Travnik.

U radnom dijelu sjednice razmatran je sljedeći dnevni red:

Upoznavanje sa Uputstvom Rijaseta o radu skupština medžlisa,
Izbor Radnog predsjedništva Skupštine,
Svečani dio uz prisustvo zvanica:
Ekspoze predsjednika IO Medžlisa,
Obraćanje Muftije travničkog,
Obraćanje načelnika Općine Travnik,
Uručenje priznanja,
Usvajanje Zapisnika sa II redovne sjednice Skupštine,
Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2015.
Razmatranje i usvajanje Plana rada za 2016.
Razno
Nakon iscrpno podnesenih izvještaja od strane rukovodilaca službi Medžlisa za 2015. godinu i plana rada u 2016. godini u pisanoj formi i skraćenog dijela na samoj sjednici, prisutni su iste usvojili, te iskazali riječi hvale za rad Medžlisa IZ Travnik u 2015. godini.

Posebno je bitno napomenuti stav većine članova Skupšine da je podneseni izvještaj pokazatelj transparentnosti i učinkovitosti rukovodstva Medžlisa koji zaslužuje svaku podršku u daljem radu, a posebno što su vidljivi statistički pokazatelji rasta obima rada i prihoda Medžlisa po svakom osnovu.

(preporod.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime