Privrednici u Srebreniku i Gradačcu podržali kampanju “Prepoznaj domaće, budi ponosan, Made in BiH”

0
72

Gradačac, Srebrenik – Projekat kampanje ”Budi ponosan, prepoznaj domaće” predstavljen je privrednicima u Gradačcu i Srebeniku.

Kako je u toku prezentacije naznačio direktor kampanje, Zlatko Berbić, od 10 potrošenih KM na domaći proizvod u BiH ostaje 8 KM, dok nakon kupovine uvezenog proizvoda ostanu samo dvije KM.
Samo domaća proizvodnja odnosno svjesnost bh-a građana svih dobi da trebaju kupovati domaći proizvod, dovode do novih zapošljavanja, pune penzioni fond, omogućuju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

KKD Srebrenik 07 09 2015_2

Vlada Tuzlanskog kantona i kantonalni premijer, Bego Gutić podržali su ovu četveromjesečnu kampanju koja je nekomercijalnog karaktera. Prva evaluacija predviđena je već za sredinu januara sljedeće godine. Uključujući Srebrenik i Gradačac, do sada je kampanja prezentirana u sedam od ukupno trinaest općina našeg kantona. Organizatori kampanje ”Prepoznaj domaće, budi ponosan” pozivaju privrednike, ali i sve građane Tuzlanskog kantona da se pridruže ovoj, svojevsrnoj edukativnoj akciji, jer se njome ne štiti samo proizvođač, nego i potrošač. To su prepoznali i privrednici ove dvije općine, pa su obećali da će podržati kampanju.

Kampanjom će se podizati svijest građana o korisnosti kupovine domaćih proizvoda, jačati veze kompanija sa Vladom TK kroz direktni dijalog i otvaranje dodtanih kontakt mogućnosti, povezati poduzetništvo i akademska zajednica, kreirati pozitivan poslovni ambijent i vratiti povjerenje građanima u vlastitu državu. Među strateškim ciljevima kampanje jesu: samoodrživost i razvoj domaćih kompanija odnosno povećanje njihove konkurentnosti na evropskom putu.

(bhglas.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime