Pripremite se na gužve: Uskoro počinje rekonstrukcija čuvenog tunela Crnaja

0
68

Rezultat slika za Pripremite se na gužve: Uskoro počinje rekonstrukcija čuvenog tunela Crnaja

Ugovor su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH, Ljubo Pravdić i predstavnici izvođača – JV u sastavu HP Investing d.o.o. Mostar i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 12,8 miliona KM sa PDV-om. Radovi će se finansirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Evropske investicijske banke (EIB).

Pripremni radovi na gradilištu će početi 1. jula 2019. uz napomenu da će glavni radovi na rekonstrukciji započeti krajem turističke sezone odnosno krajem perioda godišnjih odmora. Planirani rok za završetak radova je 15. decembar 2020. godine.

Danas je također potpisan i Ugovor za izgradnju magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac, izgradnja dionice Stolovi – Drenovac, dužine 8.785 metara koji predstavlja dio Programa modernizacije cestovnog sektora u FBiH.

Izvođač radova je JV HP Investing d.o.o. Mostar, Putovi d.o.o. Grude i Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 17,5 miliona KM sa PDV-om a isti će se finansirati iz kreditnih sredstava IBRD-a i EIB-a. Datum početka radova je 15.7.2019. a planirani rok za završetak je 485 dana.

Obzirom na morfologiju terena dionice Konjic – Jablanica, iznimno loše stanje tunela Crnaja i neophodnost i kompleksnost same rekonstrukcije te činjenicu da ne postoje alternativni pravci u smislu obilaska budućeg gradilišta na tunelu Crnaja, JP Ceste FBiH moli učesnike u prometu za maksimalno razumijevanje i strpljenje tokom izvođenja radova.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime