Pripreme za manifestaciju „Dani vakufa u BiH 2016“

0
0

10 03 2016 02 dani vakufa 2016 1

Sarajevo, Bihać – Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović je 08.03.2016. godine posjetio Muftijstvo bihaćko kojom prilikom je održao sastanak sa muftijom bihaćkim Hasan ef. Makićem. Povod posjete jesu pripreme za održavanje manifestacije „Dani vakufa u BiH“ koja će se ove godine, pored Sarajeva, održati u bosanskoj krajini. Sastanku su prisustvovali: dr. Fuad Sedić, dekan IPF-a u Bihaću, Salih Dervić, direkor Medrese „Džemaludin ef. Čaušević“ u Cazinu, dr. Hajrudin Hodžić, profesor na IPF-u u Bihaću, Nurija Kazaferović, sekretar Muftijstva bihaćkog i Amel Mešić, sekretar Vakufske direkcije.

Imajući u vidu da se sadržaji manifestacije „Dani vakufa u BiH“ svake godine osim Sarajeva organiziraju i u drugim bh. gradovima, dogovoreno je da Vakufskoj direkciji u organizaciji ovogodišnje manifestacije budu sljedeći partneri: Muftijstvo Bihaćko, Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, Medresa „Džemaludin ef. Čaušević“, te medžlisi sa područja Muftijstva bihaćkog.

Ovogodišnja manifestacija će se održati u periodu od 23. aprila do 03. maja, a na predmetnom sastanku je dogovoreno da se sedam programskih sadržaja realizira u Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Krupi i Bužimu, u periodu od 28. aprila do 03. maja, i to: okrugli sto „Vakufi na području Muftijstva bihaćkog“, tribina „Reis Džemaludin ef. Čaušević i njegov odnos prema vakufu“, promocija knjige „Bihaćki vakufi“ autora mr. Suada Mahmutovića, prikazivanje dokumentarnog filma „Vakufi u BiH“, dodjela vakufnama vakifima za izgradnju vakufske zgrade u Bužimu i prigodno predavanje, hutba o vakufima, vakufljenje vremena-akcija čišćenja vakufskih parcela.

10 03 2016 02 dani vakufa 2016 2

Sadržaji manifestacije koji budu realizirani na području Muftiluka bihaćkog doprinijet će reaktiviranju svijesti građana sa tog područja o značaju i ulozi vakufa kako sa historijskog tako i sa današnjeg aspekta.

(islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime