Pripadnica PU Kakanj osumnjičena za zlostavljanje devetogodišnjeg sina: Dječak se na staranje dodjeljuje baki?

0
55

pripadnica-pu-kakanj-osumnjicena-za-zlostavljanje-devetogodisnjeg-sina-djecak-se-na-staranje-dodjeljuje-bakiKakanj – Kantonalno tužilaštvo Sarajevo u Sarajevu predložilo je jučer da sarajevski Općinski sud izrekne zaštitne mjere D. R, pripadnici Policijske uprave Kakanj, zbog zlostavljanja devetogodišnjeg sina.

Kako saznajemo, predloženo je da se dječak na staranje dodijeli baki, a D. R. je predložena zaštitna mjera zabrane približavanja djetetu.

Modrice i otekline

Zlostavljanje devetogodišnjaka je, naime, policiji je u utorak prijavio pedagog OŠ “Fatima Gunić” u Sarajevu, nakon što je učiteljica na času uočila da dječak, učenik trećeg razreda, ima modrice po licu i rukama. Devetogodišnji dječak odmah je upućen u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, gdje su konstatovali da ima manji otok ispod desnog oka, podljev u desnoj očnoj duplji i očnom kapku, povredu sluznice, te podlive na obje ruke.

Prema riječima direktora OŠ “Fatima Gunić” Hajrudina Ćuprije, dužnost nastavnika je da ovakve slučajeve prijave roditeljima, socijalnim radnicima i policiji. Pošto su shvatili da su djetetu povrede nanasene u kući, uposlenici ove škole pozvali su pripadnike PU Novi Grad i Centra za socijalni rad.

– Mi smo svoje odmah uradili, sad je red na druge institucije. Kao roditelj i pedagog zainteresovan sam da saznam šta će biti s tim djetetom, i da se ovakve stvari ne guraju pod tepih”, rekao nam je Ćuprija.

Policajci su potom uzeli izjavu od njihove kolegice D. R, policajke u PU Kakanj, a u prisustvu socijalnog radnika saslušan je i devetogodišnjak. Nakon toga, socijalni radnici su dijete smjestili u Dječiji dom Bjelave, do odluke Suda. Policija će, nakon istrage, protiv D. R. podnijeti izvještaj zbog zapuštanja djeteta u razvoju i nanošenja lakših povreda.

Tokom jučerašnjeg dana D. R. i njen devetogodišnji sin susreli su se u Općinskom sudu, i prema riječima očevidaca, ona se ponašala kao da se ne radi o njenom djetetu, nego je tražila da se saslušanje obavi brzo kako bi se vratila suprugu i drugom djetetu…

Hvalio očuha

Dodajmo da D. R. živi sa S. H, prosvjetnim radnikom, sa kojim ima dijete. Interesantno je da je pretučeni devetogodišnjak tokom saslušanja u policiji hvalio S. H, koji mu je očuh.

Zajednica je zakazala u februaru te je u Hadžićima došlo do nasilja u porodici koje je rezultiralo smrću četverogodišnjaka, za čiju su smrt osumnjičeni njegova majka Ena Lipa, njeni roditelji Emir (57) i Munira (62), te nevjenčani suprug Salih Arnautović. Ovaj put škola je reagovala čim su uočene povrede na dječaku i spriječeno je da se maltretiranje djeteta nastavi.

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime