Prijavilo se 69 stranaka i 23 nezavisna kandidata, za Predsjedništvo BiH 20 kandidata

0
15

cikBiH – Rok za podnošenje prijava za Opće izbore 2014. godine istekao je u 16:00 sati. Do tog termina prijave je dostavilo 69 stranaka i 23 nezavisna kandidata, piše bh. novinska agencija Patria.

Najveći broj prijava bio je u toku današnjeg, posljednjeg dana roka za prijave. Čak 50 stranaka danas se prijavilo za Opće izbore. Između ostalih prijavu su predali Stranka demokratske akcije, Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta – Željko Komšić, SBB-Fahrudin Radončić, Srpska demokratska stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD – Milorad Dodik, Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska demokratska zajednica 1990…

Od 69 političkih stranka, 16 se prijavilo za sve nivoe vlasti. Tako će kandidati za Predsjedništvo BiH biti ispred SDP-a, SDA, SBiH, HDZ-a, HDZ 1990, HSP, DF, SBB, SDS, SNSD…

Za bošnjačkog člana Predsjedništva prijavila su se 4 nezavisna kandidata. To su dr. Mustafa Cerić koji je jučer podnio prijavu, Mirsad Kebo aktuelni potpredsjednik FBiH, Adil Žigić i Halil Tuzlić. Što čini ukupno brojku od 20 kandidata za tri člana Predsjedništva BiH.

Zanimljivo je da su prijave 23 nezavisna kandidata podnesene tokom jučerašnjeg dana (6 prijava), a danas čak sedamnaest, piše Patria.

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti Centralna izborna komisija BiH će do 14. juna izvršiti provjeru podnešenih prijava i ovjeriti učešće na izborima političkih stranaka i neovisnih kandidata koji budu ispunjavali zakonom propisane uslove.

(nap.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime