Prezentirane mogućnosti: Univerzitet u Tuzli partner u izgradnji TE u Tuzli i Banovićima

0
31

2412_untz

Tuzla, Zenica – Univerzitet u Tuzli inicijator je radnih sastanaka na kojima su prezentirani projekti Termoelektrane Tuzla i Rudnika mrkog uglja „Banovići“. Sastanci su održani tokom decembra 2015. godine a teme su bile mogućnosti saradnje Univerziteta u Tuzli sa TE Tuzla i Univerziteta u Tuzli sa RMU Banovići.

Tokom prezentacije projekata koji su od posebnog interesa za Univerzitet u Tuzli, učešće su uzeli rektor Univerziteta u Tuzli prof.dr. Enver Halilović, prorektor za naučno-istraživački rad prof.dr. Farid Ljuca, direktor TE „Tuzla“ Izet Džananović, direktor Rudnika mrkog uglja „Banovići“ Munever Čergić, ministar indistrije, energetike i rudarstva TK Srđan Mićanović, tehnički direktor TE Tuzla Irfan Hatunić, dekan Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta prof.dr. Kemal Gutić, dekan Elektrotehničkog fakulteta prof.dr. Edin Pjanić, prodekani i profesori tehničkih fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Po riječima njihovih predstavnika Univerzitet u Tuzli prepoznat je kao bitan partner u mnogim projekata čija će realizaciji započeti u narednom periodu.

Nakon prezentacije projekata TE Tuzla i RMU Banovići, osvrnuvši se na razvojni i istraživački potencijal Univerziteta u Tuzli, dekani su predstavili svoje fakulteta i predstavili oblasti buduće saradnje.

U narednom periodu će se utvrditi konkretan model saradnje koji će biti prihvatljiv za TE Tuzla, RMU Banoviće te Univerzitet u Tuzli, Rudarsko-geološko-građevinski,  Elektrotehnički, Tehnološki i Mašinski fakultet.

(Bportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime