Prezentacija na Pedagoškom fakultetu u Bihaću: Maternji jezik treba i čuvati i poštovati!

0
25

bscap0000_0Bihać – Na Pedagoškom fakultetu u Bihaću u saradnji sa Lokalnim timom Omladinske informativne agencije u BiH upriličena je prezentacija o značaju i historiji bosanskoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola, te studente Odsjeka za bosanski jezik i književnost.Osnovci, srednjoškolci …

Na Pedagoškom fakultetu u Bihaću u saradnji sa Lokalnim timom Omladinske informativne agencije u BiH upriličena je prezentacija o značaju i historiji bosanskoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola, te studente Odsjeka za bosanski jezik i književnost.

Osnovci, srednjoškolci i studenti odazvali su se u velikom broju predavanju na Pedagoškom fakultetu, prije svega zbog velike ljubavi koju gaje prema maternjem jeziku i jer ga žele očuvati.

Predavanje za učenike i studente je zajednički projekt Lokalnog tima Omladinske informativne agencije i Odsjeka za bosanski jezik i književnost na Pedagoškom fakultetu u Bihaću.

Na ovom odsjeku studenti između ostalog kroz nastavni plan i program izučavaju pisma, povelje i spomenike iz bogate historije maternjega jezika. Mladi iz cijelog Unsko-sanskoga kantona pokazuju veliki interes za izučavanje bosanskoga jezika i književnosti, kaže doc.dr.sc. Amira Turbić- Hadžagić, profesorica na Odsjeku za bosanski jezik i književnost PF u Bihaću i na Filozofskom fakultetu u Tuzli

Profesorica Turbić-Hadžagić napomenula je da se dan maternjega jezika treba obilježavati cijele godine, a njegovati ga treba ne samo kroz nastavni proces od predškolskog do visokog obrazovanja, nego i u našim domovima, u društvu, a prije svega izučavanjem i čitanjem bogate književnosti koja nam je ostavljena u naslijeđe.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime