Previše grijeha za novo povjerenje

0
27

1465325_10201833040365972_1244672104_n-300x220U jednoj neformaloj komunikaciji upitah simpatizera stranke koja vlada Sandžakom preko 20 godina: “Bogati koji ti je jezik, i ko napravi genocid  nad Bošnjacima Sandžaka?” Na prvo pitanje sam dobio odgovor ali sam ostao uskraćen odgovorom na drugo pitanje, iako sam ga očekivao.

Piše: Armin Čusto dipl. iur.

Puno me je to zaboljelo kao Bošnjaka koji se bavi pisanjem i istaživanjem zločina genocida. Odmah mi na um pade naša sestra Emina koju četnici silovaše i ubiše a prije samog čina zvjerstva Emina reče: “Ubijte me ali mi čast ne uzimajte”. Tad se sjetih preko 1560 ubijene bošnjačke djece, sela Šahovići gdje četnici sve pobiše. Uzvišeni Bože, šta se to dešava sa našim narodom?! Uzvišeni Bože kako postoje ljudi koji nemaju hrabrosti reći istinu?!

Odgovor navedenog simpatizera izazvalo je mnoštvo pitanja, ali u isto vrijeme i dovoljno elemenata za konstataciju političke situacije u Sandžaku.

Dvije političke partije su obilježile politički proces u Sandžaku, čije spominjanje imena krši kodekse opće kulture, te ih izbjegavam. Ne mogu opisati svoj osjećaj kad vidim kukavičluk tih političkih partija i njihovih lidera koji se ogleda u podupiranju kontinuiranog projekta velikosrpske politike “Stvaranje Homogene Srbije”[1] kroz etničko čiščenje od svih nesrpskih elemenata.

Prema posljednjim podacima nezaposlenost u Sandžaku iznosi oko 80%, a  samo jedan do dva posto ukupnih budžetskih sredstava Srbije izdvaja se za Sandžak, a svaki projekat gradnje škola, vrtića, kulturnih i vjerskih institucija nailazio je na blokadu zvaničnog Beograda. Mogu razumjeti blokadu Beograda, ali ne i šutnju dvije političke partije koje participiraju u srpskoj vladi. Nerazumljivo je da jedan od tih Bošnjaka koji se nalazi u vladi Srbije nikada nije izašao za govornicu, nikada nije glasno iznio zahtjeve Bošnjaka Sandžaka, a drugi Bošnjak u stilu Fikreta Abdića vjerno slijedi genocidnu politiku, ne učinivši niti jedan korak u kojem će reći GENOCID NAD BOŠNJACIMA SANDŽAKA MORA BITI PROCESUIRAN. Neshvatljivo je da nakon brutalnog genocida nad Bošnjacima Sandžaka, nakon toliko dokumenata, bilo domaćih ili međunarodnih, dvojica Bošnjaka koji nas predstavljaju u vladi Srbije nisu potencirali pitanje genocida.

imagesRAZMIŠLJAM NAGLAS

Dvije Islamske zajednice, dva Bošnjačka nacionalna vijeća su Vaš grijeh. Napravili ste parelelnu islamsku zajednicu kako biste mogli kontrolirati Sandžak, nametati svoj sistem, ne znajući da to dugoročno znači poraz Bošnjaka, a Bošnjačko nacionalno vijeće koje ste formirali je najbolji primjer Vaše licemjernosti. Niste mogli podnijeti poraz koji ste doživjeli od Bošnjaka Sandžaka, jer su Bošnjaci Sandžaka izlaskom na izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće rekli STOP politici koja nas izdaje i koja radi vlastitih interesa prodaje naše Bošnjake Sandžaka. Formirali ste novo Bošnjačko nacionalno vijeće po diktatu Beograda, jer Beograd zna da neće moći imati kontrolu nad legalnim i legitimno izabranim Bošnjačkim nacionalnim vijećem. Dokaz tome je stav legalnog Bošnjačkog nacionalnog vijeća koji je u svoje pravce djelovanje postavio sve oblasti u kojima Bošnjak Sandžaka participira, a to je posao, obrazovanje, izgradnja kulturnih i vjerskih institucija, osuda genocida i vraćanje pravnog kontinuiteta Sandžaku.

Nedavno obilježavanje dvadesetprve godišnjice zločina u Štrpcima pokazuje nam jad vaše politike. Niste se ni udostojili proučiti Fatihu tim nedužno stradalim ljudima, a njihove porodice danas gledaju kako ih izdajete Vas koji predstavljate Bošnjake u vladi Srbije.

U aktuelnoj kampanji obećavate investicije, obećavate novi Sandžak, sve to što ste mogli uraditi kao politički predstavnici da niste prodali svoju vjeru, svoj nacionalni identitet. Ne možete više lagati Bošnjake Sandžaka, jer ste izdali Eminu, Šahoviće, 1560 ubijene bošnjačke djece, napravili ste novu islamsku zajednicu, novo Bošnjačko nacionalno vijeće.

To je previše grijeha da biste dobili novo povjerenje Bošnjaka Sandžaka.

Uzvišeni Bože, sačuvaj nas zla neprijateljskog, sačuvaj nas domaćih izdajnika, podari nam snage, sabura u borbi za istinu.

Amin![1] http://www.scribd.com/doc/73543970/Homogena-Srbija-Stevan-Moljevic

(Bosna PRESS)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime