Premijer Konaković o autoputu Sarajevo-Beograd: Prirodna veza sa Sandžakom za nas je političko i ekonomsko opredjeljenje (Video)

0
11

600_1482135921elmedin-dino-konakovic-22092015-MZ_(32)Sarajevo, Sandžak – Intenzivirane su aktivnosti na realizaciji višedecenijske ideje o kvalitetnijem cestovnom povezivanju Sarajeva i Goražda. Vlade bosansko-podrinjskog i sarajevskog Kantona zainteresirane su da zajedničkim snagama realizuju ovaj projekat. Ubrzo počinje izrada planske dokumentacije.

Sarajevo, Pale, Prača, Hrenovica, Kaljani, Goražde – trasa je kojom bi trebala prolaziti nova brza cesta. Već postoje dionice koje treba proširiti i dovesti u rang brze ceste s tim da je potrebno izgraditi novih 13,7 kilometara na potezu od Hrenovice do Goražda.

Kanton Sarajevo je finansijski podržao izradu studije izvodivosti i ostalih pratećih dokumenata. Dva kantona će udruživati sredstva potrebna za izgradnju ceste.

Premijer Konaković smatra da ovaj projekat ne treba povezivati sa idejom o izgradnji ceste Sarajevo-Beograd.

Kad bi se desilo do izgradnje ove brze ceste i da se eventualno to trasira kao koridor prema Srbiji, bilo bi dobro, mislim da jedno drugom ne bi smetalo, možda bi se odustalo od te ceste ali prirodna veza sa Goraždom i sa Sandžakom je za nas i političko i ekonomsko opredjeljenje.

Izjavu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića pogledajte od 9:53 minute:Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime