Preko tri miliona KM za razvoj aerodroma u Tuzli i Mostaru

0
3

Tuzla, Mostar – Federalna vlada donijela četiri je odluke o utroška sredstava transfera za avio-promet FBiH.

Jednom od odluka, za JP Aerodrom Tuzla je izdvojeno 430.000 KM naijenjenih za subvencionisanje dijela materijalnih troškova poslovanja.

U drugoj odluci radi se o iznosu od 1.570.000 KM za isti aerodrom, a sredstva će biti utrošena za unapređenje i nadogradnju prilaznih svjetala, projekte izgradnje nove zgrade putničkog terminala s pratećom opremom, sanaciju poletno-slijetne staze-piste i terminala za skladištenje aviogoriva, te za nabavku cargo opreme.

Isti iznos od 1.570.000 KM izdvojen je i za JP Aerodrom Mostar, a sredstva su namijenjena za nabavku vozila i opreme za prihvat i otpremu zrakoplova i putnika, opremu za službu sigurnosti, informatičku opremu, master plan – idejno rješenje, rekonstrukciju terminalne zgrade i nadogradnju sistema videonadzora, izgradnju i formiranje cargo centra, projekte i idejna rješenja za Aerodrom, kao i za protupožarnu opremu.

Četvrtom odlukom je Aerodromu Mostar dodijeljeno 430.000 KM na ime tekućih troškova, osiguranja imovine i osoba za 2016. godinu, troškove energenata, školovanje osoblja, sudjelovanja na sajmovima, troškove liječničkog pregleda uposlenih i za tekuće održavanja opreme (rezervni dijelovi).

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime