Preko 100 000 posjetilaca na 31. susretu muslimana Francuske

0
31

5_-_knjigeFrancuska – Od 18. do 21. aprila u pariškom predgrađu Bourget održan je 31. u nizu Godišnji susret muslimana Francuske.

Organizator manifestacije koja je ove godine okupila preko 100 000 posjetilaca – što je svrstava u najveći skup muslimana na Zapadu, je Unija islamskih organizacija Francuske (UOIF), kroz koju djeluje čak 250 islamskih džemata i udruženja. Ovogodišnji susret tretirao je sljedeću temu –  “Koje vrijednosti za svijet koji se mijenja? Čovjek, porodica, zajednički život”.

Program manifestacije je uistinu raznolik, počevši od predavanja preko 70 vrsnih predavača, daija i ulemme svjetskog glasa, pa do takmičenja u učenju Kur’ana, noćnih namaza, izvedbi ilahija, te također i ekspozicionog dijela na kojem se putem štandova predstavilo na stotine islamskih da’vetskih i drugih organizacija, a također su mnogobrojni i prodajni štandovi na kojima se mogao naći širok asortiman proizvoda koji osobito privlače pažnju praktičarskog dijela muslimanske populacije. Napomenimo da je ove godine bilo prisutno i mnoštvo štandova kao i drugih aktivnosti putem kojih su se posjetioci manifestacije sensibilizirali o stanju u Siriji, Egiptu i Mijanmaru.

Tijekom ovogidišnjeg susreta, podijeljeno je na hiljade knjiga i drugog da’wetskog materijala o islamu, a također je tokom programa zabilježen i značajan broj konverzija na islam.

Ekipa našeg Identitet.lu portala bila je na licu mjesta, te vam ovom prilikom dragi čitatelji donosimo i nekoliko fotografija putem kojih ćete imati bolji uvid u sve ono što se nudilo posjetiocima ovogodišnjeg susreta muslimana Francuske, na kojima je, napomenimo, bio prisutan i značajan broj muslimana okolnih zemalja, prvenstveno iz Luksemburga i Belgije.

photo_5_8

photo_2_15

photo_1_15

(Identitet.lu)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime