Prekinuta sjednica skupštine KS, nastavak naredne godine

0
11

s_2769418174627Sarajevo – Dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Kemal Ademović prekinuo je večeras sjednicu Skupštine te je najavio da će nastavak sjednice vjerovatno biti u 2014. godini.

Prije prekida zastupnici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” za prva tri mjeseca 2014. godine.

Također usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti Kantonalnom javnom preduzeću “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu, radi dugoročnog kreditnog zaduženja kod poslovne banke u iznosu do 3.400.000 KM.

Zastupnici su danas prihvatili i Odluku o davanju saglasnosti Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću “Gradski saobraćaj – GRAS” za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu i upis založnog prava na pokretnim stvarima, radi zaključivanja sporazuma s Poreznom upravom Federacije BiH, a kao garanciju za plaćanje duga za javne prihode u iznosu od 9,5 miliona KM.

Ukupna vrijednost nepokretnih i pokretnih stvari na kojima će se zasnovati hipoteka i založno pravo iznosi 12.867.892 KM.

(source.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime