Predstavnički dom PSBiH usvojio Prijedlog budžeta za 2014. godinu

0
1

konvertibilne marke u bihSarajevo – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu sa amandmanima sadržanim u izvještaju Komisije za finansije i budžet.

Za predloženi budžet glasala su 23 poslanika, 14 ih bilo protiv, dok je jedan bio suzdržan.

Predstavnički dom je trebalo da 23. decembra odlučuje o budžetu BiH za sljedeću godinu, ali je sjednica otkazana jer u Komisiji za finansije i budžet nije bio postignut dogovor o amandmanima na Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH.

Komisija za finansije i budžet prošle sedmice postigla je  saglasnost o 82 amandmana na budžet, ali je ostao sporan amandman Kluba poslanika HDZ-a BiH u vezi sa kapitalnim ulaganjima u Mostaru i šest miliona konvertibilnih maraka budžetskih sredstava za tu namjenu iz Banjaluke u Mostar.

Podsjetimo, Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH postigla je jutros dogovor o amandmanima na Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Prema usvojenom prijedlogu, budžet iznosi 1,797 milijardi konvertibilnih maraka, od čega su ukupni prihodi za finansiranje institucija 950 miliona konvertibilnih maraka, a prihodi za servisiranje vanjskog duga 846,39 miliona i veći su za 57,91 milion KМ ili sedam posto u odnosu na ovogodišnji budžet.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime